Haberler

İTO'dan 400 Bin Üyesine Mektup

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 400 bin üyesine gönderdiği mektupta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "milli birlik" ve "ülke için üretim" çağrısı yaptı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 400 bin üyesine gönderdiği mektupta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "milli birlik" ve "ülke için üretim" çağrısı yaptı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar imzalı mektupta "Olağanüstü günlerde olağanüstü çalışacağız" başlığı kullanıldı.

İTO'nun resmi yayın organları ito.org.tr, itohaber.com ve sosyal medya hesapları aracılığıyla üyelere iletilen mektup, haftalık İstanbul Ticaret Gazetesi ile de üyelere ulaştırılacak.

Mektupta, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yuvalanmış FETÖ üyeleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk dakikadan itibaren gösterdiği kararlılık, demokrasiye inanan bakanlar, emniyet güçleri, terörist girişimi desteklemeyen TSK mensupları, cesur siyasetçiler, canını siper eden gazeteciler, eşini, sevdiğini, yeni doğan çocuğunu evde bırakıp alçak girişime tepki veren kahraman halkın topyekun birlik olması ve sağduyusu sayesinde püskürtüldüğü ifade edildi.

Son 14 yıldır güçlenen ekonomisi ile dünyada yıldızı parlayan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerleyişinin bu hain girişimle durdurulmak istense bile aziz milletin bu girişimin karşısında sağlam bir şekilde durduğu belirtilen mektupta, şu görüşlere yer verildi:

"400 bine yakın üyemizin gücü ve 134 yılık geleneğiyle İstanbul Ticaret Odası, Türkiye'nin sağlam yarınları için bir teminattır.

Oda ailesi olarak, dün olduğu gibi, ekonomimizi ileriye taşıyacak ve üyelerimizin gücünü artıracak çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerimizle iş dünyasının taleplerine çözümler üretiyoruz.

Bizlere düşen görev, devletimizin yanında yer almak ve olağanüstü durumlarda olağanüstü çalışmaktır.

Milletin oylarıyla göreve gelen sayın Cumhurbaşkanımız ve milli iradenin tecellisi olan hükümetimizle bir olarak her türlü sıkıntının üstesinden geleceğiz. Biz işimizin başında, devletimizin, aziz milletimizin ve siz değerli üyelerimizin yanındayız.

Dirayeti, gayreti ve azmi elden bırakmayan her bir üyemiz, bu ülkenin yarınlarına olan yüksek inancımızı artırmaktadır.

Siz daha çok ürettikçe, yeni iş kapıları açtıkça bu milletin sırtı hiçbir zaman yere gelmeyecektir.

Şunu çok iyi biliyorum ki sizler güçlüyseniz, Türkiye de güçlüdür.

Yolunuz açık, işleriniz bereketli, gayretiniz daim olsun."

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım İbrahim Çağlar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title