Haberler

İthib Kumaş Tasarım Yarışması'nın Finali 25 Aralık'ta Yapılacak

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Gülle: "Bizim bundan sonraki hedefimiz Kumaş Tasarım Yarışması’nı uluslararası platforma taşımak"

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ekonomi Bakanlığı desteğiyle bu yıl 9. İTHİB Kumaş Tasarım Yarışması finali 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

İTHİB'ten yapılan açıklamaya göre, Kumaş Tasarım Yarışması 2005 yılından bu yana Türk tekstil sektörünün yaratıcı gücünün yükselmesine, özgün tasarımlar yaratma ve satma isteklerinin güçlendirilmesine, yetenekli gençleri sektöre hızla kazandırmak ve özgün tasarımlara teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

Her yıl farklı şehir ve okullardan yüzlerce tasarımcı adayının ilgiyle katıldığı Kumaş Tasarım Yarışması'nda bu yıl kriterlere uygun başvurular değerlendirildi ve ilk 20 belirlendi. Seçici kurulun ilk 20 yarışmacının koleksiyonlarını değerlendirmesi sonucu ise 10 finalist seçildi.

Kumaş Tasarım Yarışması finali, 25 Aralık Perşembe günü Four Seasons Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilecek. Ödül gecesinde 10 finalistin üretilen 6'şar kumaş tasarımı, Hakan Akkaya imzalı özel bir sunumla yerli ve yabancı basın mensupları, akademisyenler ve çalışmaları ile tekstil sektörüne yön veren İTHİB üyelerinden oluşan jüriye sunulacak.

Kumaş Tasarım Yarışması'nda birinci olan tasarımcı Ekonomi Bakanlığı'nın onayıyla belirlenecek kontenjan dahilinde yurtdışında 1 yıl moda eğitimi hakkı kazanacak. Dereceye giren ilk üç finalist, dünyanın en saygın, kapsamlı kumaş ve moda fuarı Paris Premiere Vision'u ziyaret edecek ve yurt içinde 6 ay dil eğitimi ile ödüllendirilecek. Ayrıca birinciye 20 bin lira, ikinciye 10 bin lira, üçüncüye 5 bin lira para ödülü verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Türkiye'nin katma değere sahip kumaşlarda ön plana çıkmasında bu tür yarışmaların çok büyük rol oynadığını belirterek, tekstilin sanatın bir dalı gibi evrensel değer taşıdığını kaydetti.

Gülle, dünyanın her yerinde moda tasarımcılarının her zaman en iyi kumaşın arayışı içinde olduğunu ifade ederek, "Bizim bundan sonraki hedefimiz Kumaş Tasarım Yarışması'nı uluslararası platforma taşımak" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title