Haberler

İTHİB Kumaş Tasarım Yarışması, Genç Yetenekleri Arıyor

Güncelleme:

İTHİB'in 9. kez düzenlediği geleneksel Kumaş Tasarım Yarışmasına başvurular 15 Ekim tarihinde sona erecek.

Ünlü modacı Hakan Akkaya'nın tasarladığı kostümlerle final gecesine katılacak adaylardan dereceye girenler, yurtdışı eğitim ve para ödülüne sahip olacak.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), "Yaratıcılığını Özgür Bırak" sloganıyla, "9. İTHİB Kumaş Tasarım Yarışması"nı başlattı. Moda ve tekstil alanında yetenekli gençleri sektöre kazandırmayı amaçlayan yarışmada dereceye girenler toplam 220 bin TL değerinde ödül kazanacaklar. Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle belirlenecek kontenjan dahilinde Avrupa'da moda ve tekstil tasarımı okullarında 1 yıllık eğitim hakkı, 1 yıl yurtiçinde ingilizce dil eğitimi , Dünya'nın en büyük kumaş fuarı Paris Premiére Vision fuarını ziyaret imkanına sahip olacak.

Yarışmanın final gecesinde, modacı Hakan Akkaya tarafından hazırlanan kıyafetlerle sahneye çıkacak olan 10 finalist, üretilen tasarımlarını yerli ve yabancı basın mensupları, akademisyenler ve tekstil sektörüne yön veren İTHİB üyelerinden oluşan jüriye ve seçkin davetlilere sunacak.

Yetenekli gençleri teşvik ederek sektöre kazandırmayı ve Türk tekstil sektörünün yaratıcı gücünün yükseltilmesini amaçlayan yarışma için başvurular, 15 Ekim 2014 tarihine kadar kabul edilecek. Katılımcılar yarışmaya dokuma, örme, baskı ve dokusuz yüzeyler olmak üzere dört üretim tekniğinden en fazla ikisiyle katılabilecek.

Yarışmaya başvuruda bulunacak adaylarda; TC veya KKTC vatandaşı olması, 35 yaşını aşmamış olması, moda çevresinde markalaşmış veya adına kayıtlı ticari firması veya markası olmaması, ticari sponsoru bulunmaması ve İTHİB'in daha önceki Kumaş Tasarım Yarışmaları'nda ilk üç dereceye girmemiş olması şartı aranacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hakan Akkaya İstanbul Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title