Haberler

İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ

PET ithalatına yönelik açılan tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için toplam 8 bin 509 ton olarak belirlendi.

Meşrubat, yiyecek ve içecek kapları, sentetik fiber üretiminde kullanılan polietilen tereftalat (PET) ithalatına yönelik açılan tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için toplam 8 bin 509 ton olarak belirlendi.

Ekonomi Bakanlığının "İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, 8 Kasım 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, 3907.60.20.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyonunda yer alan PET (78 ml/g veya daha fazla viskozitesi olanlar) ithalatına yönelik açılan tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem ve ilgili Bakanlar Kurulu kararı ekinde yer alan ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam 8 bin 509 ton olarak belirlendi. Buna karşın, her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanının 2 bin 836 tonu geçemeyeceği hükme bağlandı.

Tebliğ kapsamında bir ithal lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 100 tonu geçemeyecek. Bir ithal lisansı, sadece bir ülke veya gümrük bölgesi için düzenlenecek.

Gümrüklerce tespit ve kabul edilen kıymet veya miktarın ithal lisansında kayıtlı kıymet veya miktarı toplam yüzde 5'ten (yüzde 5 dahil) daha az bir oranda aşması ithalatın yapılmasını engellemeyecek. Ancak, ithalatı gerçekleştirilen fazla miktar ithalatçının bir sonraki lisansından mahsup edilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title