Haberler

İthal Karkas Eti Alımı İhalesi

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü, Avrupa menşeli 10 bin ton dondurulmuş sığır karkas eti alımı ihalesini gerçekleştirdi.

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü, Avrupa menşeli 10 bin ton dondurulmuş sığır karkas eti alımı ihalesini gerçekleştirdi.

ESK Genel Müdürlüğünde pazarlık usulü ile yapılan ihalede her biri 2 bin 500 tonluk sığır karkas etini kapsayan 4 kısım için teklifler alındı.

İhalenin ilk turuna Akşeker Tar. Et En., Berce Beraberce Tarımı Gel. İş AŞ, Bu Et Hayv. Tic. Ltd. Şti., Diltat Gıda, İnş. San. Tic, Etçii Gıda AŞ,  Ettat Et ürünleri AŞ, Göktaşlar, Gurme Gıda San. Ltd. Şti, Hijazi Ghosheh Co, İnterbeef Ltd. Şti, Mis Et Ür. San. Ltd. Şti, Namet Gıda San. Tic. AŞ, Oksijen Et Gıda, Sultan Et Ltd. Şti, Svaj - Jean Roze, Şahin Melek Et ve Et Mam. Gıda San. Tic. AŞ, Tayyib Mad. İml. San. Tic. AŞ, Vahdet Et ve Gıda San. Tic. AŞ, World Trade SA olmak üzere 19 istekli katıldı.

İhale zarflarının açılmasının ardından tekliflerin değerlendirilmesi için 1 saat 30 dakika ara verildi.

İkinci tura devam eden Akşeker Tar. Et En. üç kısım için 28 milyon 600 bin avro, Berce Beraberce Tarımı Gel. İş AŞ. bir kısım için 9 milyon 600 bin avro, Göktaşlar iki kısım için 18 milyon 640 bin avro, Gurme Gıda San. Ltd. Şti. dört kısım için toplam 38 milyon 550 bin avro, Hijazi Ghosheh Co. dört kısım için toplam 35 milyon 717 bin 500 avro, Namet Gıda San. Tic. AŞ. dört kısım için toplam 37 milyon 425 bin avro,  Oksijen Et Gıda bir kısım için 9 milyon 220 bin avro, Sultan Et Ltd. Şti. bir kısım için 9 milyon 220 bin avro, World Trade SA da bir kısım için 9 milyon 95 bin avro teklif verdi.

Tekliflerin okunmasının ardından İhale Komisyon Başkanı Ender Akbaba, sürecin mevzuat kapsamında yürütüleceğini ve ihale sonucunun Kamu İhale Kurumu tarafından duyurulacağını bildirdi.

"Etler helal kesim standartlarına uygun ve birinci sınıf dana eti olacak"

İhaleye ilişkin açıklamalarda bulunan ESK Genel Müdürü Kasım Piral, halkın kaliteli ve güvenilir et ihtiyacını karşılamanın asli görevleri olduğunu belirtti.

Et fiyatlarındaki istikrarın sağlanması amacı ile yurt içi tedarik imkanlarının kısıtlı olduğu dönemlerde, kanunların kendilerine verdiği yetki çerçevesinde söz konusu ihaleleri yaptıklarını aktaran Piral, "Bu süreçte ithal edilecek etler helal kesim standartlarına uygun ve birinci sınıf dana eti olacaktır" dedi.

Piral, sığır karkas et ithalatının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının onay verdiği AB ülkelerinden, helal kesim sertifikası almış kesimhanelerde, yine bakanlığın ve ESK'nın veteriner hekimleri kontrolünde gerçekleştirileceğine dikkati çekti. Piral, bu çerçevede bakanlıkça resmi veteriner hekimlerin görevlendirildiğini söyledi. Piral, şöyle devam etti:

"Bu veteriner hekimler, çalışma koşullarını yerinde kontrol etmekte, sığırların kesim öncesi, kesim ve kesim sonrası muayenelerini gerçekleştirmekte, tüm bu işlemlerin sağlık kurallarına ve ülkemiz örf ve adetlerine uygunluğunu denetlemektedirler. Altını çizerek belirtmek isterim ki Avrupa Birliği'nde, mevzuat gereği çiftlik hayvanlarının beslenmesinde işlenmiş hayvansal proteinlerin kullanımı yasaktır. Dolayısıyla ithal edeceğimiz sığır karkaslarının beslenme koşulları ile ilgili olumsuz haberlere itibar edilmemelidir. Bu standartlarda kesimler gerçekleştirilip sığır etleri şoklanacak ve soğuk zincir kurallarına uygun bir şekilde ülkemize getirilerek şarküteri sanayi ve yemek sanayisinde kullanıma sunulacak."

"Yerli üretici mağdur olmayacak"

Yerli üreticinin mağduriyetine izin vermeyeceklerini belirten Piral, piyasa fiyatları makul düzeye gelinceye kadar Et ve Süt Kurumu olarak hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumaya yönelik tedbirler almaya devam edeceklerini kaydetti. Piral, "Bununla birlikte, yerli üretici ve besicilerimizi mağdur edecek fiyat politikaları uygulanmasına da izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Et ve Süt Kurumu Avrupa Birliği Namet Mis Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title