Haberler

İtfaiyecilerin Gösterisi İlgi ile İzlendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde İtfaiyecilik Haftası nedeniyle düzenlenen törende itfaiye erlerinin yaptığı gösteri ilgi ile izlendi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde İtfaiyecilik Haftası nedeniyle düzenlenen törende itfaiye erlerinin yaptığı gösteri ilgi ile izlendi.

Kdz. Ereğli'de Atatürk Anıtı önünde 25 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Törene Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve itfaiye personeli ile gönüllü itfaiyeciler katıldı. Anıt önüne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende konuşan İtfaiye Muhammet Ali Ateş, yaptıkları çalışmaları ve bundan sonraki hedeflerini anlattı.

İtfaiye teşkilatına büyük önem verdiklerini dile getiren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, itfaiyenin daha modern bir hale getirilmesi için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Uysal konuşmasında "Belediyemiz hizmet verdiği yerleşim birimleri ve çevresinde yaşanması muhtemel doğal afetlere karşı gereken tedbirleri almak; yangın, sel, deprem, trafik kazası gibi olaylarda da yapılması gereken kurtarma ve arama çalışmalarını en iyi şekilde yürütmek esası üzerine kurulan itfaiye teşkilatına büyük önem vermektedir. Sadece yangın olaylarında değil, çağımızın yaşanması muhtemel birçok doğal ve toplumsal olayında etkinliğini gösteren İtfaiye Teşkilatımız, özellikle son dönemlerde hayata geçirilen proje hizmet içi eğitimleri ve ekipman alımlarıyla modern bir hale getirilmiştir ve getirilmeye de devam edecektir" dedi.

Törende son bir yıl içerisinde Ereğli ve çevresinde yaşanan sel felaketleri sırasında kurtarma çalışmalarına katılan ve başarı gösteren personele teşekkür belgesi verildi. Törende ayrıca itfaiyecilik haftası nedeniyle okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere ödülleri verildi. Atatürk Anıtı önünde kurulan ve itfaiyenin kullandığı araç-gerecin tanıtıldığı stantları gezen vatandaşlar, tören alanında itfaiye erlerinin yaptığı gösterileri de ilgi ile izlediler.

İtfaiye personeli anıt önündeki törenin sona ermesinin ardından Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı ziyaret etti. Kaymakam Çay, itfaiye müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi alırken "Sizler sadece yangınlarda değil, sel felaketi, trafik kazaları ve bunun gibi olumsuzluklarda göstermiş olduğunuz azim ve gayretle güzel işlere imza atıyorsunuz. Özellikle bölgemizde yaşanan iki ayrı sel felaketinde ortaya koyduğunuz çalışma takdire şayandır. Sizleri kutluyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Uysal Zonguldak Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title