Haberler

İtfaiye Aracı Olmayan Beldede Yangın Çıktı

Batman'ın Kozluk ilçesinde bağlı Bekirhan beldesinde, elektrik hatlarından çıktığı iddia edilen yangın nedeniyle 200 ton saman, ahır, bahçe ve mezarlıklar kül oldu. Belde belediyesine ait itfaiye aracının olmaması nedeniyle yangına geç müdahale edildi.

Edinilen bilgilere göre, Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan beldesinde, iddiaya göre, elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı. Kısa sürede yayılan yangın yaklaşık 1 kilometrelik alanı kapladı. Mezarlık, ahır ve bahçeleri saran yangına belde sakinleri, bakraç ve kovalarla müdahale etmeye çalıştı.

Çevredekilerin ihbarı sonucu Batman ve Kozluk ilçesinden gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 2.5 saatlik uğraşın ardından yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Yangında bazı büyükbaş hayvanlar da yanma tehlikesi geçirdi.

BELDEDE İTFAİYE ARACI YOK

Batman ve Kozluk belediyelerine bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangını kontrol altına aldıklarını belirten Bekirhan Belde Belediye Başkanı Zeki Demir, "İlçemizde bir itfaiye aracı yok. Yıllardır itfaiye aracı yok diye inliyoruz, kimsenin çığılığımızı duyduğu yok" dedi. Hasat mevsimlerinde bu tür yangınlarla karşılaştıklarını kaydeden Demir, "Beldemizde 40-45 kilometre uzaklıktaki Batman ve Kozluk'tan itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye geliyor. Bu da yangına geç müdahale etmemize neden oluyor. Yangındaki hasar 500 bin lira civarında" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeki Demir Bekirhan Kozluk Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title