Haberler

İtalyan Yolcunun Ebola Virüsü Taşımadığı Anlaşıldı

Güncelleme:

Nijerya'dan THY uçağı ile Türkiye'ye gelen ve Ebola şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan kadın yolcunun Ebola virüsü taşımadığı belirlendi.

Nijerya'dan THY uçağı ile Türkiye'ye gelen ve Ebola şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan kadın yolcunun Ebola virüsü taşımadığı belirlendi.

Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, " Nijerya'dan THY Uçağı ile gelen ve Ebola şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan hastanın yapılan ileri tetkikler sonucunda Ebola virüsü taşımadığı tespit edilmiştir. İtalyan uyruklu 23 yaşındaki kadın yolcu yüksek ateş ve kusma şikayeti nedeniyle Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçilerek uçaktan indirilmeden tedbir amaçlı gözlem altına alınarak özel donanım sağlanan 112 Acil Ambulansı ve şeffaf karantina kabini ile İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilmişti. Nijerya'da Sıtma teşhisi konularak tedavisine başlanan hastanın uzmanlar tarafından yapılan muayene ve ileri tetkikler sonucunda Ebola olmadığı kesinleşmiştir" denildi.

Genel durumu iyi olan hastanın bugün saat 12.00'te taburcu edilerek İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan İtalya'ya gönderileceği belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Türkiye Nijerya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title