Haberler

İtalyan Turistin Katilini Ayak İzi ve Kırmızı Tişört Ele Verdi

Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde hırsızlık için girdiği karavanda İtalyan turist 73 yaşındaki Giorgio Bozzo'yu çakı bıçağı darbeleriyle öldüren şüpheli 28 yaşındaki Halil K., kaçarken çamurda bıraktığı ayakkabı izi ile cinayet sırasında giydiği kıyafetlerden yola çıkılarak yakalandı.

Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde hırsızlık için girdiği karavanda İtalyan turist 73 yaşındaki Giorgio Bozzo'yu çakı bıçağı darbeleriyle öldüren şüpheli 28 yaşındaki Halil K., kaçarken çamurda bıraktığı ayakkabı izi ile cinayet sırasında giydiği kıyafetlerden yola çıkılarak yakalandı.  Yaralama ve uyuşturucudan sabıkalı olduğu belirtilen Halil K. ifadesinde, "Olayın hemen öncesinde esrar içmiştim. Karavana girdiğimde kadın çığlık attı, adam bana saldırdı, çakıyı rastgele sapladım" dedi.

İtalya'dan 9 Ağustos'ta ayrılan ve 7 karavandan oluşan kafile, 14 Ağustos'ta Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Daha önce iki kez geldikleri Türkiye'de Ege ve Akdeniz bölgelerini dolaşan 15 kişilik turist kafilesi, bu kez Karadeniz turuna çıktı.

Çeşitli illerde konaklayan kafile, 4 Eylül'de Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçti, 5 Eylül cuma günü yeniden Türkiye'ye döndü. Aynı gün saat 17.00 sıralarında Rize Derepazarı'na gelen 7 karavan, ilçe merkezindeki otopark alanına park etti. Pizzacı arayan ancak ilçede pizzacı olmadığını öğrenen turistler, pideciye gitti. İtalyan turistler daha sonra marketten alışveriş yaptıktan sonra saat 23.00 sıralarında karavanlarında dinlenmeye çekildi.

HAVALANDIRMA BÖLÜMÜNDEN GİRDİ

Cinayet şüphelisi Halil K. saat 00.10 sıralarında, Bozzo çiftine ait karavana, üstte açık olan havalandırma penceresinden içeri girdi. Gürültüye uyanan 71 yaşındaki Ritta Bozzo, çığlık atmaya başlayınca, emekli postacı olan eşi Giorgio Bozzo da uyandı. Giorgio Bozzo, karşısında gördüğü hırsızla boğuşmaya başladı. Paniğe kapılan Halil K., elindeki çakıyı Bozzo'nun karnına 4 kez sapladı. Kanlar içinde yere yığılan Bozzo ağır yaralandı.

Saldırgan Halil K. karavana girdiği havalandırma boşluğundan kaçarken, Giorgio Bozzo da aşırı kan kaybı nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti.

KAÇARKEN AYAĞI KIRILDI

Yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki karavanın üstünden atlayan Halil K., düşerken sağ ayak bileğini kırdı. Kırık ayağıyla ilçenin ara sokaklarına kadar kaçan Halil K., arkadaşı 24 yaşındaki Ziya K.'yı arayarak yardım istedi. Önce Ziya K.'nın ilçedeki evine giden Halil K., üzerindeki kanlı kırmızı tişörtünü değiştirdi, kot pantolonunun kanlı paçalarını keserek şort haline getirdi.

Arkadaşıyla birlikte Rize'ye gelen ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Halil K., yüksekten düşme sonucu ayağını kırdığını söyledi. Hastanede tedavisi tamamlanan ve ayağı alçıya alınan cinayet şüphelisi, aynı gün saat 03.30 sıralarında taburcu olarak Derepazarı'nda arkadaşının evine geldi.

30 KİŞİLİK ÖZEL EKİP ARAŞTIRDI

Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, 30 kişilik özel ekip kurarak cinayeti araştırmaya başladı ve Giorgio Bozzo'nun eşi Ritta Bozzo'nun ifadesine başvurdu.

Ritta Bozzo'nun katilin yüzünü görmediğini, ancak kırmızı bir tişört giydiğini söylemesi üzerine araştırmalarını bu yönde genişleten ekipler, karavanın yanındaki toprak zeminde de normalden derin ve büyük bir ayak izine rastladı. İzin kalıbını çıkaran ve hangi marka ayakkabıya ait olduğunu belirlemek için ayakkabı üreticisi firmalarla irtibata geçen polis, katilin yüksekten atlaması sonucu yaralanmış olabileceği ihtimali üzerine hastanelerde de araştırma yaptı ve yüksekten düşme sonucu gelen yaralıların listesini istedi.

20 KİŞİ SORGULANDI

Gece boyunca araştırmalarını sürdüren polisler, olay saatlerinde ilçede kırmızı tişörtle gezen kişileri görgü tanıklarının ifadesiyle tespit etmeye çalıştı. Yaklaşık 20 kişi sorgulanırken, akşam saatlerinde kırmızı bir tişörtle görülen Halil K.'nın cinayetten yaklaşık bir saat sonra ayağı kırıldığı için hastaneye başvurduğu saptandı.

Yaralama, uyuşturucu madde bulundurma gibi 8 ayrı suç kaydı olduğu belirlenen Halil K.'nın üzerinde araştırmalarını yoğunlaştıran polis, onu Derepazarı ilçesinde saklandığı arkadaşının evinde gözaltına aldı.

Halil K., ilk sorgusunda suçlamaları reddetti ancak ayakkabısının çamurlu zeminde bulunan izle eşleşmesi, arkadaşının evinde kanlı kırmızı tişörtün ve kestiği kanlı pantolon paçalarının bulunması üzerine cinayeti işlediğini itiraf etti. Polisler cinayet aleti olan çakıyı da aynı evde ele geçirdi.

'ESRAR İÇMİŞTİM, PİŞMANIM'

Emniyetteki ifadesinde o akşam alkol aldığını söyleyen Halil K., "Olayın hemen öncesinde esrar içmiştim. Karavanları gördüm. Birinin üstü açıktı. Yanındaki kamyonun kasasının üzerinden karavanın üzerine geçtim. İçeri girdiğimde kadının çığlık sesi üzerine adam bana saldırdı, boğuşmaya başladık. Çakıyı rast gele sapladım. Geldiğim yerden aşağıya atladım. Atlarken ayağım kırıldı. Sonra arkadaşımla hastaneye gittik. Pişmanım, çok üzgünüm. Keşke böyle bir olay olmasaydı" dedi.

EŞİ TEŞHİS EDEMEDİ

Eşinin Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisi için Trabzon'a gelen ve geceyi burada geçiren Ritta Bozzo, sabah saatlerinde üç arkadaşıyla teşhis için Rize Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde aynalı camın arkasından katil zanlısını teşhis etmeye çalışan, ancak olay sırasında karanlık olduğu için yüzünü görmediğini söylediği şüpheliyi teşhis edemeyen Ritta Bozzo, adliyeye giderek savcılığa da ifade verdi.

Eşinin eşyaları bir poşet içinde kendisine teslim edilen Ritta Bozzo'nun yarın cenazeyle birlikte İtalya'ya döneceği öğrenildi.

Bu arada 3 İtalyan turist cenazenin alınıp götürülmesinde yardımcı olmak için Ritta Bozzo'nun yanında kalırken, diğer İtalyan turistler de karavanlarıyla Rize'den ayrıldı. Cinayetin işlendiği ve Rize Emniyet Müdürlüğü garajında duran karavanın ise sigorta şirketi tarafından daha sonra aldırılacağı belirtildi.

POLİSLERE DAYANARAK ADLİYE'YE GELDİ

Katin zanlısı Halil K. ve kendisine yardım eden arkadaşı Ziya K., Emniyet'teki sorgularının tamamlamasından sonra hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheliler ardından adliyeye sevk edilirken, katil zanlısı Halil K.' ayağının alçıda olması nedeniyle polislerin kolunda yürüyebildi.

BÜYÜKELÇİLİKTEN POLİSE TEŞEKKÜR

Bu arada Rize Emniyet Müdürlüğü'ne teşhis için gelen Ritta Bozzo'nun, eşinin katilinin bulunmasında gösterilen başarı nedeniyle polislere teşekkür ettiği belirtildi. İtalyan Büyükelçiliği de Emniyet personeline teşekkür telefonu açtı. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Derepazarı Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title