Haberler

İtalyan Turistin Katil Zanlısını, Kanlı Pantolon Ele Verdi

Rize'de bir karavana girerek İtalyan turist Giorgio Bozzo'yu bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen H.K'nin, olay yerindeki kanlı ayak izi ile bir hastanenin çöp kutusunda bulunan ve üzerinde Bozzo'nun kanı olan zanlının pantolon parçasından yola çıkan polislerce yakalandığı ortaya çıktı Gözaltına alınan zanlı ve kendisine yardımcı olan arkadaşı, adliyeye sevk edildi.

Rize'de bir karavana girerek İtalyan turist Giorgio Bozzo'yu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen H.K'nin, karavan ve çevresindeki kanlı ayak izi ile bir hastanenin çöp kutusunda bulunan ve üzerinde Bozzo'nun kanı olan zanlının pantolon parçasından yola çıkan polislerce yakalandığı ortaya çıktı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri, 12 Eylül Cuma günü, Derepazarı ilçe merkezindeki Belediye Otobüs Durakları karşısındaki alanda konaklayan turist kafilesinin yer aldığı bir karavana giren H.K'nin (28), karavanda eşi Rita Bozzo ile kalan İtalya uyruklu Giorgio Bozzo'yu (70) bıçaklayarak öldürüp karavan penceresinden atlayarak kaçmasının ardından çalışma başlattı.

Bu çerçevede karavan içi ve çevresinde inceleme yapan polis, Giorgio Bozzo ile boğuştuğu anlaşılan H.K'nin kanlı ayak izlerini tespit etti.

Zanlının elbiselerinin de kanlı olabileceğini düşünen polis, H.K'nin eşkalini belirlemek için Giorgio Bozzo'nun eşi Rita Bozzo ve arkadaşları ile çevredeki görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak zanlının kırmızı tişört giydiğini belirledi.

Araştırmalarını yoğunlaştıran polis, çevredeki güvenlik kameralarını inceledikten sonra H.K'nin olay sırasında karavandan atlarken ayağı kırıldığı için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini belirledi.

Hastane personeliyle görüşen polis, H.K'nin kısa süre önce hastaneye gelip "düştüğü için ayağının kırıldığını" söyleyip ayağını alçıya aldırdıktan sonra buradan ayrıldığını öğrendi.

Kanlı pantolon paşası çöp kusutunda bulundu

Aynı hastanede, sağlık personelinin de yardımıyla delil araştırması yapan polis H.K'nin ayağının alçıya alınması için hastane personeli tarafından zanlının kesilen pantolonunun paçasının bir kısmını çöp kutusunda buldu.

Pantolon parçasında yapılan DNA incelemesi sonucu ölen Giorgio Bozzo'ya ait olduğu belirtilen kan izlerine rastlandı.

Böylece Giorgio Bozzo'yu öldüren kişinin H.K. olduğu üzerinde duran polis, zanlıyı, eşkalini veren vatandaşların desteğiyle aynı ilçede oturan arkadaşı Z.K'nın (24) evinde yakaladı.

Olayda kullanılan bıçak da evde bulununca H.K. ile kendisine saklanmasında yardımcı olan Z.K. gözaltına alındı.

Hastaneden çıktıktan sonra Z.K'nin evine gelerek, polise yakalanmamak için üzerinde olay sırasında olan kırmızı tişortü değiştirdiği, hastanede de pantolonunun hastane personelince kesilmeyen diğer paçasını kestirdiği anlaşılan H.K, polisteki ifadesinde, suçlamayı kabul ederek, pişman olduğunu söyledi.

Polisteki işlemleri tamamlanan ve hırsızlık ile benzeri suçlardan 7 ayrı kaydı olan H.K. ile Z.K. adliyeye sevk edildi.

Karavana hırsızlık amacıyla girdiği sanılan H.K'nin olaydan önce de uyuşturucu madde kullandığı belirtildi.

Ölen Bozzo'nun eşi ve arkadaşlarından İl Emniyet Müdürü Çakıcı'ya teşekkür

Zanlı H.K. ile arkadaşının yakalanması sonrası İtalyan Giorgio Bozzo'nun eşi Rita Giorgio ile arkadaşları, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı'yı makamında ziyaret etti.

Rita Giorgio'nun, zanlının yakalanmasında gösterdikleri çabalar ve ilgilerinden dolayı Çakıcı'ya teşekkür ettiği belirtildi.

Bozzo çiftinin de aralarında bulunduğu 15 kişinin 5 karavanla 14 Ağustos 2014 tarihinde Kapıkule Sınır Kapası'ndan Türkiye girdikten sonra İstanbul üzerinden Karadeniz'e geçip Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a gittikleri öğrenildi.

Komşu ülkede bir gün kalan bu kişilerin, yeniden Türkiye'ye dönüp Derepazarı ilçesinde yemek yedikten sonra konakladığı belirtildi. - Rize

Kaynak: AA / Güncel

Derepazarı İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title