Haberler

İtalya Savunma Bakanı Pinotti'nin Irak Ziyareti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, İtalya Savunma Bakanı Ronerta Pinotti? ve heyetini, Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul ettiği belirtildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, İtalya Savunma Bakanı Ronerta Pinotti? ve heyetini, Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul ettiği belirtildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme sırasında, terör örgütü DAEŞ ile mücadele, Musul'u kurtarma operasyonu, Irak'ın içerisinde olduğu siyasi durum ve İtalya'nın Peşmerge güçlerine verdiği yardımların ele aldığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Irak hükümeti, Kürdistan bölgesi ve uluslararası koalisyon güçlerinin, ortak hareket edip, dayanışma içerisinde Musul'u kurtarma operasyonu konusunda çok güçlü ve net bir plan hazırlamaları gerekiyor. Burada önemli olan tüm tarafların Musul'un kurtarılmasından sonraki süreç hakkındaki görüşleridir. Bölgedeki halkın geleceğinin parlak ve güvenli olacağına dair söz verilmesi lazım" ifadesini kullandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaşanan siyasi gelişmelere de değinen Barzani, " Irak'ın içerisinde olduğu durum kördüğüm haline gelmesine rağmen, Kürdistan bölgesi Bağdat ile sorunların diyalog yoluyla çözülmesi için çaba gösteriyor" yorumunu yaptı.

Öte yandan İtalya Savunma Bakanı Pinotti? ise terörle mücadele çerçevesinde ülkesinin Peşmerge güçlerine verdiği askeri yardımların devam edeceğini ve DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınması için Irak ordusu ve uluslararası koalisyon güçlerinin yanı sıra Peşmerge'nin de önemli bir rol oynayacağını kaydetti.

Pinotti, Irak'taki resmi ziyaretleri çerçevesinde başkent Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile bir araya gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Neçirvan Barzani İtalya Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title