Haberler

İtalya'nın Çıkışı, Avro Bölgesi'nin Bitişinin Başlangıcı Olabilir"

Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) Kamu Maliyesi ve Siyasi Ekonomi Merkezi Müdürü Niklas Potrafke, İtalya'nın Avro Bölgesi'nden ayrılmasının birliğin dağılmasının başlangıcı olabileceğini bildirdi.

Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) Kamu Maliyesi ve Siyasi Ekonomi Merkezi Müdürü Niklas Potrafke, İtalya'nın Avro Bölgesi'nden ayrılmasının birliğin dağılmasının başlangıcı olabileceğini bildirdi.

Almanya'nın önemli ekonomi ve düşünce kuruluşlarından Ifo, İtalya'nın Avro Bölgesi'nden ayrılma ihtimaline ve sonuçlarına ilişkin Frankfurter Allgeimeine Zeitung gazetesiyle ortaklaşa gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını yayımladı.

-Ekonomistlerin büyük çoğunluğu İtalya'nın çıkışına karşı

Yaklaşık 100 Alman ekonomi profesörünün katıldığı anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin yüzde 61'i İtalya'nın Avro Bölgesi'nden ayrılmasına karşı çıkarken yüzde 29'u ise İtalya'nın birlikten çıkışından yana görüş bildirdi.

Ankete katılan ekonomistlerin yaklaşık yüzde 52'si İtalya'nın çıkışının Avro Bölgesi'nin istikrarını olumsuz etkileyebileceğinden korkarken, yüzde 23'ü ise bunun etkisinin "çok olumsuz" olabileceğini aktardı.

-Ekonomistlerin yüzde 20'si, İtalya'nın Avro Bölgesi'nden ayrılacağını düşünüyor

Alman ekonomi profesörlerinin yüzde 57'si İtalya'nın avrodan çıkış ihtimalinin düşük olduğunu düşünürken yüzde 14'ü bunu "çok düşük" ihtimal olarak değerlendirdi. Ankete katılan ekonomistlerin yüzde 20'si, İtalya'nın Avro Bölgesi'nden ayrılmasını muhtemel görürken, katılımcıların yüzde 6'sı ise bunu kuvvetle muhtemel olarak değerlendirdi.

Aynı zamanda, panel katılımcılarının yüzde 48'i, para birliğinden çıkmanın İtalya'nın rekabet gücünü olumlu şekilde etkileyeceğini ve yüzde 14'ü de bunun "çok olumlu" bir etkiye sahip olacağına inandığını bildirdi.

-"İtalya'nın çıkışı, Avro Bölgesi'nin bitişinin başlangıcı olabilir"

Ifo Kamu Maliyesi ve Siyasi Ekonomi Merkezi Müdürü Potrafke, ankete ilişkin açıklamasında, "İtalya'nın çıkışı, Avro Bölgesi'nin bitişinin başlangıcı olabilir. Asıl anahtar soru, İtalya'nın Avro Bölgesi'nden ayrılmasının AB'nin istikrarına etkilerinin ne olacağıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya İtalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title