Haberler

İtalya Eski Dışişleri Bakanı: "Erdoğan Kuşatılmışlık Sendromu Yaşıyor"

Esma Çakır - ROMA / DHA-TÜRKİYE'nin Avrupa'daki en ateşli savunucularından biri olan İtalya Dışişleri eski Bakanı Emma Bonino, ağır otoriterlik eğilimi gösterdiğini öne sürdüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "kuşatılmışlık sendromu" yaşadığını belirtti.

Esma Çakır - ROMA / DHA-TÜRKİYE'nin Avrupa'daki en ateşli savunucularından biri olan İtalya Dışişleri eski Bakanı Emma Bonino, ağır otoriterlik eğilimi gösterdiğini öne sürdüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "kuşatılmışlık sendromu" yaşadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR'larına ilişkin gündemi sarsan haberinin ardından gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında, biri ağırlaştırılmış olmak kaydıyla 2 kez müebbet ve 42 yıl da hapis istemli suç duyurusu dünyada yankı bulmaya devam ediyor.

Erdoğan'ın Türk ve yabancı basına yönelik tutumunu eleştiren İtalya Dışişleri eski Bakanı Emma Bonino, "Bu çok ağır bir eylemdir" dedi.

Erdoğan'ın "ağır otoriter eğilim" gösterdiğini iddia eden Bonino, bunun ise, "Erdoğan rejiminin birçok sapmalarından biri" olduğunu savundu.

"ERDOĞAN 4-5 YIL ÖNCE BÖLGEDE BİR MODELDİ"

"Erdoğan'ın bu sapma durumu, 2013 yılındaki Gezi Parkı protestolarını yorumlama ve buna verdiği tepkilerle başladı" diyen Bonino, "Erdoğan bu protestoları, uluslararası bir komplonun ürünü olarak yorumladı. Erdoğan bir kuşatılmışlık sendromu yaşıyor" yorumunda bulundu.

Bonino, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 4-5 yıl önce bölgedeki rejimler için model olarak gösterildiğini, ancak şimdi ise en kötü yanlışları benimsediğini ve bunların başında ise otoriterizmin geldiğini kaydetti.

"CAN DÜNDAR MESELESİ SEÇİMLERLE ALAKALI"

Erdoğan'ın "otoriter" tutumunun sadece gazetecilere yönelik olmadığını, toplumun birçok kesiminin de bundan etkilendiğini dile getiren deneyimli politikacı, Can Dündar meselesinin ise büyük oranda Pazar günü yapılacak seçimlerle alakalı olduğunu söyledi.

Bonino ayrıca Can Dündar meselesinde, Türk ve yabancı gazetecilerin yanı sıra birçok önemli şahsiyetin de sert tepkiler vermesinden memnuniyet duyacağını da ekledi.

GEZİ EYLEMLERİ KONUSUNDAKİ YORUMU GERİLİME NEDEN OLMUŞTU

İtalya'nın önemli siyasetçilerinden biri olan Emma Bonino, her platformda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girmesi gerektiğini savunan isimlerin başında geliyor.

Ne var ki, Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturduğu dönemde patlak veren Gezi Parkı protestoları sırasında, "Türkiye artık 2 parçaya bölündü. Erdoğan'ın bunları birleştirmesine yönelik umut artık yok olmuştur" açıklaması, Türkiye'nin tepkisine neden olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emma Bonino Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title