Haberler

İtalya'daki Deprem

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, sabaha karşı ülkenin orta kesiminde meydana gelen depremde ölenlerin sayısının şu ana kadar en az 120 olduğunu açıkladı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, sabaha karşı ülkenin orta kesiminde meydana gelen depremde ölenlerin sayısının şu ana kadar en az 120 olduğunu açıkladı.

Başkent Roma'nın 140 kilometre doğusundaki Accumoli'de yerel saatle 03.36'da (TSİ 04.36) meydana gelen ve yaklaşık 20 saniye süren 6.0 büyüklüğündeki depreme dair bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor.

Akşamüstü felaket bölgesini ziyaret eden ve Rieti'deki kriz yönetim merkezinde açıklamalarda bulunan Başbakan Renzi, "Bugün olanlar, çok büyük bir olay. Kayıpların 3 yerleşim yerinde yoğunlaştığı görülüyor. Şu ana kadar 120 kişi hayatını kaybetti ve bu nihai bilanço değil." diye konuştu.

Amatrice ve Accumoli'deki 368 yaralının ambulans helikopterle başka yerlerdeki hastanelere taşındığı bilgisini veren Matteo Renzi, cenazelerin teşhisi hususunda sıkıntılar yaşandığını, bunları aşmak için çalıştıklarını ifade etti.

Renzi, "Acımasız bir zaman ama İtalya bir aile gibi kenetlendi." dedi.

Başbakan Renzi, deprem felaketinin ardından yarın bakanlar kurulunda yeni önlemlerin görüşüleceğini de bildirdi.

Bu arada, depremin en büyük yıkıntıya yol açtığı Amatrice Kasabası'ndan bir iyi haber geldi. 57 yaşındaki bir adam, depremden 12 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Öte yandan, İtalya Başbakanlığı "yas" anlamına gelen bir kararı kamuoyuyla paylaşarak, depremde yaşamını yitirenler anısına tüm İtalyan devlet kurumlarında bayrakların yarıya indirilmesi kararını aldı.

Ülkede en son bu düzeyde şiddetli bir deprem Nisan 2009'da yine bu bölgeye çok yakın bir noktada bulunan L'Aquila kentinde yaşanmıştı. Söz konusu depremde de 308 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İtalya Rieti Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title