Haberler

İtalya'da Finalin Adı Belli Oldu

Güncelleme:

İtalya Kupası yarı final rövanş maçında Roma'yı 3-0 yenen Napoli, finale yükselen ikinci takım oldu.

İtalya Kupası yarı final rövanş maçında Roma'yı 3-0 yenen Napoli, finale yükselen ikinci takım olmayı başardı.

NAPOLİ İKİNCİ YARIDA AÇILDI

Yarı final ilk maçında Roma'da 3-2 yenilen Napoli, evindeki rövanş mücadelesinin 33. dakikasında Jose Marion Callejon ile 1-0 öne geçti. İlk yarıyı bu sonuçla tamamlayan Napoli, ikinci yarıya da hızlı başladı ve 48. dakikada Arjantinli Gonzalo Higuain, 51. dakikada da Jorginho Frello ile farkı 3'e çıkartarak, final biletini aldı.

ROMA 10 KİŞİ KALDI

Mücadelenin 79. dakikasında Roma'nın Hollandalı futbolcusu Kevin Strootman, hakem Rocchi'yi alkışlayarak protesto ettiği için ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek, oyun dışında kaldı.

MARADONA DA MAÇI İZLEDİ

Müsabakayı, 80'li yıllarda Napoli ile efsaneleşen Arjantinli ünlü golcü Diego Armando Maradona da izledi.

FİNAL 3 MAYIS'TA

İki ayaklı yarı final mücadelesinde Roma'ya toplamda 5-3'lük üstünlük kuran Napoli, iki sezon sonra yeniden finale yükseldi. Napoli finalde, Fiorentina ile karşılaşacak.

İtalya Kupası'nı bugüne kadar 6 kez müzesine götüren Fiorentina ile 4 kez bu başarıyı yakalayan Napoli arasındaki final maçı, 3 Mayıs'ta Roma Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Napoli, kupada en son 2011-2012 sezonunda Juventus'u 2-0 yenerek mutlu sona ulaşmıştı. Fiorentina ise en son 2000-2001 sezonunda Parma'ya iki maçta üstünlük kurarak, kupayı kazanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Napoli İtalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title