Haberler

İtalya'da Bir Mısırlı Ölü Bulundu

İtalya'nın Napoli kentinde bir Mısır vatandaşının ölü bulunduğu bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Ebu Zeyd, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığa, Muhammet Bahir Suphi İbrahim Ali adlı Mısır vatandaşının 30 Nisan'da Napoli'deki demiryolu üzerinde ölü bulunduğu yönünde ihbar yapıldığını belirtti.

İhbarın, ölen kişinin yakını İbrahim Ali Yunus tarafından, akrabasının cenazesi ve eşyalarını teslim almak için Napoli polis merkezinde bulunduğu sırada Mısır'ın Roma Büyükelçiliğine yapıldığını belirten Ebu Zeyd, ölen kişinin kafası ve çenesinde morarmalar bulunduğunu kaydetti.

Ölü bulunan Mısır vatandaşının 2006'da yasa dışı yollardan İtalya'ya girdiğine dikkati çeken Ebu Zeyd, söz konusu şahsın yanında pasaportu bulunduğuna işaret etti.

Olayla ilgili İtalyan yetkililerden bilgi talep edildiğini aktaran Ebu Zeyd, cenazenin Mısır'a getirilmesi için işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Mısır'da işçi sendikalarıyla ilgili bir araştırma yürüten Cambridge Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki Giulio Regeni, 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolduktan sonra Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu.

Regeni'nin cesedini gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, gencin vücudunda çok sayıda darp izi, morluk ve yanma belirtileri bulunduğunu bildirmişti.

Kahire emniyeti, Yeni Kahire bölgesinde bir eve düzenlediği operasyonda, Regeni'yi kaçırıp öldürdüğünden şüphelenilen, polis gibi davranıp yabancıları kaçırarak paralarını alan bir çetenin üyelerinin ölü ele geçirildiğini açıklamıştı.

Regeni'nin şüpheli ölümü ve olayın aydınlatılamaması İtalya-Mısır ilişkilerinde gerilime yol açarken, Mısır İçişleri Bakanlığı soruşturmanın devam ettiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kahire Napoli İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title