Haberler

İşyerlerine Kızartmalık Atık Yağ Denetimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yemek üretim tesislerinde kızartmalık atık yağ denetimi yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bitkisel atık yağ üretiminde önemli bir paya sahip olan yemek üretim tesislerine yönelik denetim çalışmalarını Ramazan ayı boyunca yoğun bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerde atık yağların toplanması ve geri dönüştürülmesi konularına önem veriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesine yapılan yetki devri kapsamında, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı teknik ekiplerince, Kocaeli'deki yemek üretim tesislerine yönelik denetim ve kontrol çalışmaları yapılıyor. Aynı zamanda bir bakıma kullanılmış kızartmalık atık yağ üreticisi olan işyerlerine denetimler periyodik olarak gerçekleştiriliyor. Denetim ve kontrollerle, kullanılmış kızartmalık yağların çevre izin veya lisanslı firmalara verilmesi sağlanmakta ve bu yağların illegal biçimde tekrar gıda, kozmetik veya yem sanayisinde kullanılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

İşyerlerinden kaynağında ayrı toplama çalışmaları sonrası oluşan kullanılmış kızartmalık yağların miktarlarında her yıl artış olduğu göze çarpıyor. 2008 yılında 241 kilo toplanan kızartmalık atık yağ miktarı, 2012 yılında 504 kiloya 2014 yılında 670 kiloya ulaştı. 2015 yılı Mayıs Ayı itibari ile ise 309 kilo atık yağ toplandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title