Haberler

İsviçreli MEV Cars, Türkiye'de 'Hummer' Üretmeyi Düşünüyor

Güncelleme:

İsviçreli şirket, Hummer'ın elektrikli minik kopyası üretimini Çin'den Avrupa'ya taşımak isterken, Türkiye'yi de düşündüğünü açıkladı.

Türkiye, kendi elektrikli aracını geliştirmek ve üretmek için “babayiğit” arayışını sürdürürken, İsviçreli bir şirket, elektrikli araçlarının montajını Türkiye’de yapabileceğini bildirdi.

Üretimi sona eren ve artık tarih olan Amerikan Hummer’ların küçük bir kopyası niteliğindeki MEV Hummer’ı da üreten MEV Cars’ın yetkilileri, üretimi halen Çin’de yaptıklarını, ancak Avrupa’da üretimi düşündüklerini söylüyor. Şirketin büyük bölümünün sahibi olan İsviçreli Arclif Grubu’nun Yönetim Kurulu’ndan Nik Lazanas, Çin’de ürettikleri araçların kalitesinden emin olmadıklarını, bu nedenle üretimi Avrupa’ya taşımak istediklerini belirtirken, bunun için aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı alternatifleri gözden geçirdiklerini kaydediyor.

REKLAMSIZ SATIŞ

Son iki yılda 220 araç sattıklarını, bunun 55’ininse son 9 ayda satıldığını belirten Lazanas, “Bu bizi de şaşırttı. Çünkü hiç reklam yapmadık” diyor. Araçlar Avrupa’nın yanı sıra Amerika’da da satılıyor.

Bu yıl içinde 150, gelecek yıl da 300 adet satmayı planlayan şirket, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan’ı da düşünüyor. Avrupa’da işlerini genişletmek istediklerini, ancak eski Sovyet cumhuriyetlerindeki zenginlerin de bu araçlara büyük ilgi gösterdiğini belirten Lazanas, “Bu müşterilerin çoğunluğu, bir ya da birden fazla araç sipariş veriyor. Üstelik bunları İsviçre’den alıyorlar” ifadesini kullanıyor.

Lazanas’a göre Türkiye ya da bir başka ülkede kurulacak tesisin, yılda 2 bin adetlik üretim yapması, işin sürdürülebilirliği ve kar edebilmesi için yeterli olabilecek.

GM’DEN LİSANSI VAR

MEV Cars, halen İsviçre’de bu araçların yanı sıra elektrikli bisiklet, motosiklet hatta elektrikli kamyon da satıyor. Ancak asıl gözde model, MEV Hummer.

Bu araç için, Hummer firması tarihe karışmadan önce lisans alındığını belirten Lazanas, satılık olmadıklarını ve ortaklıklara sıcak baktıklarını ifade ediyor. Lazanas, “Şu an çok küçük bir üretici olabiliriz, ama pek çok iyi fikrimiz var” diyor.

GERÇEĞİNİN 3'TE BİRİ

MEV Hummer HX, tamamen bir elektrikli eğlence aracı. Gerçeği 4.8 metre uzunluğundayken, bunun boyu sadece 1.45 metre. Buna rağmen pek çok özelliği gerçek otomobiller gibi. Lityum aküyle tek şarjda 110 km yol gidebilirken, 70 km/s hız yapabiliyor. Üste açılabilen bir versiyonu da bulunurken, istenirse güneş panelli tavanla da satın alınabiliyor. Aksesuvar konusunda farklı alternatifler sunan şirket, Swarovski taşlarla süslenmiş bir örneği satılmış. Avrupa’da başlangıç fiyatı 15 bin euro civarında.

Kaynak: Milliyet

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Otomobil Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title