Haberler

İsviçre Türk Derneği Genel Kurulu

İsviçre Türk Derneği (Association Suisse-Turquie) Başkanı İnci de Boccard-Özalp, görevine yeniden seçildi.

İsviçre Türk Derneği (Association Suisse-Turquie) Başkanı İnci de Boccard- Özalp, görevine yeniden seçildi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan derneğin genel kurul toplantısındaki oylama sonucu mevcut başkan Boccard- Özalp tekrar bu göreve getirildi.

Derneğin iki yıl önce gerçekleştirilen genel kurul toplantısında ilk Türk kadın başkan olarak seçilen Boccard-Özalp, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, katılımcılara ve dernek üyelerine teşekkür etti.

İsviçreliler ile Türkler arasında dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla 1973 yılında faaliyete geçirilen derneğe, kuruluş tarihinden itibaren İnci de Boccard-Özalp'ten önce sırasıyla Fred Wick-Rinsoz, Christian Buonomo, Jacques Muralti, Olivier Vodoz, Jacques Torrent, Pierre Favre, Emmanuel Stauffer, Michel Besuchet ve Robert de Piccotto başkanlık yapmıştı.

Toplantıya, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ali Naci Koru ve Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle ile dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İsviçre Türkiye Cenevre Özalp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title