Haberler

İsviçre "MİT Ajanları Türkleri izliyor" İddiası Üzerine Harekete Geçti

Güncelleme:

İsviçre Dışişleri Bakanı Burkhalter, ülkesinde yaşayan Türklerin "Türk istihbarat örgütü tarafından yasadışı olarak izlendiklerine ilişkin iddiaların soruşturulacağını" açıkladı.

Almanya'nın Diyanet'e bağlı Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) merkezlerine casusluk suçlamasıyla baskınlar düzenlemesinin ardından benzer bir suçlama da İsviçre'den geldi.

İsviçre Federal Savcılığı ülkedeki Türklere yönelik casusluk iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

"İSVİÇRE'DEKİ TÜRKLER İZLENİYOR"

Federal Savcılık tarafından Fransız Haber Ajansı AFP'ye Cuma günü yapılan açıklamada, "siyasi istihbarat birimi" tarafından İsviçre'deki Türklerin takip edildiği yönünde "somut" kuşkular bulunduğu belirtildi. Savcılığın açıklamasında, İsviçre hükümetinin yeşil ışık yakmasının ardından soruşturmanın mart ayının ortasında başlatıldığı ifade edildi. Ancak soruşturmadan etkilenen kuruluşlar ve kişiler konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi.

"SÖZDE SOYKIRIM TOPLANTISI KAYDA ALINDI"

İsviçre medyasında yer alan haberlerde ise soruşturmanın 16 Mart'ta başlatıldığı belirtildi. Tages-Anzeiger gazetesinde yaklaşık iki hafta önce yer alan haberde, Zürih Üniversitesi'nde 11 Ocak'ta düzenlenen "Ermeni soykırımı" konulu bir seminerde iki kişinin akıllı telefonları ile katılımcıların fotoğrafını çektiği belirtilmişti.

"CAN DÜNDAR' İZLENDİ"

Bunun yanısıra Aralık ayında Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Can Dündar'ın Zürih Üniversitesi'nde katıldığı bir toplantıda katılımcıların görüntülerinin çekildiği kaydedildi.

"CİDDİYETLE SORUŞTURACAĞIZ"

İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, Türk mevkîdaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile Zürih'te yaptığı görüşmenin ardından, İsviçre'nin Türklere yönelik "yasadışı istihbarat faaliyetlerini ciddiyetle soruşturacağı" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Almanya İsviçre Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title