Haberler

    İsviçre, Ekvador'u 90+3'te Yıktı: 2-1

    2014 Brezilya Dünya Kupası E Grubu'nda İsviçre, Ekvador'u maçın uzatma dakikalarında attığı gol ile yenmeyi başardı.

    Brezilya 2014 Dünya Kupası #39;nın E Grubu #39;nda İsviçre ve Ekvador karşı karşıya geldi. İlk 45 dakikanın genelinde etkili oynayan taraf Ekvador oldu. Güney Amerika temsilcisi Enner Valencia #39;nın kafa golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıya ise Ekvador #39;un attığı golün kopyasını atarak başlayan İsviçre, 48. dakikada Mehmedi ile skora dengeyi getirdi. İkinci yarıda iki takım da bol bol fırsata girse de uzun süre skor değişmedi. 90+3 #39;te mutlak bir gol şansını tepen Ekvador, kontra atakta topu ağlarında gördü. İsviçre bu zorlu maçı 2-1 kazandı!

    Avrupa temsilcisi, en zayıf yönü savunması olan Ekvador #39;u zora sokacak bir pozisyon 30 dakikalık sürede üretemedi. Ekvador #39;da ise Antonio Valencia ilk yarıda yokları oynadı. İlk devrenin son 15 dakikasında tehlikeli ataklar geliştirmeye başlayan İsviçre, üst üste pozisyonlara girdiyse de kaleciyi aşamadı. 36. dakikada kaptan Gökhan uzaklardan sert ve etkili bir şut çekerken kaleci Dominguez yine gole izin vermedi ve topu kornere çeldi.

    Maçın ilk 10 dakikasına çok hızlı başlayan Ekvador, gerek kontra ataklarla gerekse atak organizasyonları ile İsviçre kalesini ablukaya aldı. Özellikle sol kanatta Montero bu dakikalarda oldukça efektif bir oyun ortaya koydu. İsviçre #39;nin kaleci Diego Benaglio yine bu dakikalarda pek çok hava topunu kazanarak Ekvador #39;a gol şansı vermedi.

    LICHTSTEINER UYUDU, GOL GELDİ

    İsviçre ilk devrede büyük oranda yetenekli oyuncularının bireysel çabalarından medet umarken, Ekvador ise sol kanattan yaptığı bindirmeler ve kontra ataklarla skor aradı. Gökhan İnler ve Behrami ile iki defa rakip kalede orta düzeyde tehlike yaratan İsviçre, 22. dakikada Ekvador #39;un kontra atağına iyi bir yanıt veremedi. Stephan Lichtsteiner, soldan bindiren Montero #39;yu yere indirerek faul yaptı.

    Bu frikiği içeriye nefis dolduran Ayovi #39;nin ortasına Enner Valencia da aynı güzellikle bir kafa vuruşu yaptı ve Ekvador #39;u 1-0 öne geçirdi. Maçın ilk yarım saatinde Ekvador çok daha baskın ve etkili oynadı. Ancak bu dakikadan sonra uzun süre kapanan Ekvador savunması, hata üstüne hata yapmaya başladı. İsviçre, savunması oldukça zayıf olan Ekvador #39;un defansını istediği gibi ısıramadı. Gökhan İnler ve Shaqiri ile Ekvador #39;un file bekçisi Dominguez #39;i yoklayan İsviçre, aradığı golü bir türlü bulamadı, baskı sonuç vermedi.

    SAVUNMALAR HATA YAPMAYA DOYAMADI

    İlk yarının son 5 dakikasında ise yine Ekvador üstünlüğü vardı. İsviçre savunmasının kısa paslarda yaptığı hataları çok iyi kesen Montero, takımını 5 dakikada üç defa tehlikeli ataklara sokmayı başardı. Ancak Ekvador da ikinci golü bulamadı. İlk 45 dakika sonunda Ekvador daha efektif ve takım oyununu çok daha iyi sahaya yansıtan taraf oldu. İsviçre ise rakibne oranla organize olmakta zorlandı.

    İsviçre takım oyununda sınıfta kalırken, Ekvador #39;da ise Antonio Valencia ilk yarıda yokları oynadı.

    GOL ERKEN GELDİ

    İsviçre ikinci yarıya bomba gibi başladı. Avrupa ekibi, üst üste ataklarla Ekvador savunmasını hataya zorladı. Admir Mehmedi 48. dakikada sol kanattan kullanılan frikiğe düzgün bir kafa vuruşu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı. İsviçre, Ekvador #39;un ilk yarıda attığı golün neredeyse birebir aynısını kaydederek skora dengeyi getirmeyi başardı.

    Bu gol, İsviçre #39;nin ofansif oyununu yavaşlatmadı. Ancak Ekvador da oyuna geri dönmeyi başardı. İki takım da rakip kale önünde son vuruşu yapmakta zorlansa da tehlikeli pozisyonlar üretmeye başladı. Meşin yuvarlak bir o kalede bir bu kaledeydi.

    Ekvador #39;da Enner Valencia ve Jefferson Montero, ikinci yarıda da güzel oyunlarına devam ederken İsviçre #39;de de Admir Mehmedi oyuna dahil olması ile birlikte rakip ceza sahasına İsviçre adına canlılık kattı. Maçta bir saatlik süre geride kalırken Enner Valencia #39;nın nefis şutu direği sıyırıp auta gitti.

    KAÇIRAN KAÇIRANA

    Karşılaşmanın 70. dakikasında rakip kale önünde tehlike yaratan İsviçre #39;de Mrmic, önünde kalan topu ağlara göndermeyi başardı, ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Oyunun kontrolünü bu dakikalarda ele alan Merkez Avrupa temsilcisi, üç puan için atak üstüne atak yapmaya başladı. Ekvador, ilk devrenin ortalarında olduğu gibi bu devrenin de ortalarında yokları oynadı ve savunmasına kapandı.

    İsviçre #39;de Admir Mehmedi, rakibi üçe bir yakaladıklarında sağda bomboş olan Mrmic #39;in yerine solda açısı dar olan Shaqiri #39;ye pasını aktardı ve İsviçre bu net fırsatı değerlendiremedi. Bu atağın dönüşünde ise Valencia kaleci Benaglio #39;nun arkasına topu aşırtmayı başardı, fakat İsviçre savunması gole izin vermedi.

    Zorlu maçın son 10 dakikasında iki takım da rakip kaleler önünde çok sayıda tehlikeli pozisyon yakaladı. Hem İsviçre #39;nin hem de Ekvador #39;un savunması hata yapmaya doyamadı, ancak hücumcular da son vuruşlarda oldukça zayıf kaldılar.

    EKVADOR YİNE SON 5 DAKİKADA SALDIRDI, AMA...

    Maçın son anlarında ise iki takımın oyuncuları da yorgunluklarını gizleyemediler ve sıklıkla karşılıklı fauller yapılmaya başlandı. Güney Amerika ekibi, yine ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarının son 5 dakikasında da büyük bir baskı kurdu ve ikinci golü aradı. Benaglio ise Antonio ve Enner Valencia #39;dan gelen iki sert şuta gol izni vermedi.

    Maçın geneline bakıldığında iki takımın da savunması duran toplar da oldukça büyük hatalar yaptı. Kaleciler ise yaptıkları kurtarışlarla takımlarını ayakta tutmayı başardılar. Ancak gerek İsviçreli oyuncular gerekse Ekvadorlu topçular hücum yollarında son paslarda ve son şutlarda neredeyse hep yanlış tercihi yaptılar ve bol gollü bir maçın önüne geçtiler.

    ATAMAYANA ATTILAR!

    Ekvador, maçın son 10 dakikasında fırsat üstüne fırsat kaçırdı. 90+3 #39;te Behrami topu nefis bir şekilde çaldı ve takımını kontra atağa taşıdı. Bu kontra atağın sonunda Haris Seferovic meşin yuvarlağı ağlara yollamayı başardı ve Ekvador #39;u dize getiren golü kaydetti.

    İsviçre, bu zaferle birlikte Dünya Kupası #39;ndaki yenilmezlik istikrarını korumayı başarırken aynı zamanda tarihinde ilk defa bir Güney Amerika temsilcisini de Dünya Kupası #39;nda devirmeyi başardı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Güney Amerika Valencia İsviçre Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title