Haberler

İsviçre'de Yolcu Treninin Raydan Çıkması

Kazada yaralanan 11 yolcudan ikisinin Japonya, birinin Avustralya, diğerlerinin ise İsviçre vatandaşı olduğu bildirildi Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.

İsviçre'nin doğusunda bir yolcu treninin dün toprak kayması nedeniyle raydan çıktığı kazada yaralanan 11 yolcudan ikisinin Japonya, birinin Avustralya, diğerlerinin ise İsviçre vatandaşı olduğu bildirildi.

İsviçre haber ajansı SDA'nın haberine göre, İsviçre'nin doğusundaki St. Moritz ile Chur kentleri arasında yolcu taşıyan Rhaetian Demiryolu şirketine ait yolcu treninin 3 vagonunun yoldan çıkmasına neden olan kazada, 11 kişi yaralandı.

Graubünden kantonunda, Tiefencastel beldesi yakınlarında ormanlık alandaki kazada yaralananların ikisinin Japonya, birinin Avustralya, diğerlerinin İsviçre vatandaşı olduğu, kazayla ilgili araştırmanın ve enkaz kaldırma çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi.

Kazada yaralanan ve durumları ağır olduğu bildirilen beş kişinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.

Yaralılar, kaza bölgesine kara yoluyla ulaşımın sağlanamaması nedeniyle, bölgeden helikopterlerle alınarak ambulanslarla hastaneye kaldırılmıştı.

Daha çok turistik amaçlarla kullanılan trende yaklaşık 140 yolcunun bulunduğu, kazanın ardından yaralılar dışındaki yolcuların tamamının, tren rayları üzerinden yürüyerek kaza bölgesini terk ettiği bildirilmişti. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya Japonya İsviçre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title