Haberler

İsviçre Cenevre?de 23 Nisan Çocuk Bayramı Görkemli Bir Şekilde Kutlandı

İsviçre Cenevre'de 23 Nisan çocuk bayramı görkemli bir şekilde kutlandıİsviçre'nin Cenevre kentinde Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünü yapılan 23 Nisan çocuk bayramı kutlamasına çok sayıda kişi katıldı.

İsviçre Cenevre'de 23 Nisan çocuk bayramı görkemli bir şekilde kutlandı

İsviçre'nin Cenevre kentinde Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünü yapılan 23 Nisan çocuk bayramı kutlamasına çok sayıda kişi katıldı. İsviçre-Türk kültür derneğinin başkanı İnci Brokar ve organizatör Seza Aydın Onur'un düzenlediği kutlama akşam saatlerine kadar devam etti. Etkinlik şehitlerimiz için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Seza Aydın Onur yaptığı konuşmada böyle önemli bir günü organize ettiği için mutlu olduğunu söyledi. Cenevre Başkonsolosu Barbaros Dicle de, Başkonsolos olduktan sonra ilk 23 Nisan kutlamasını burada iki küçük kızı ile beraber kutladığını söyledi. Dicle daha sonra çocukların bayramını tebrik etti.

Ardından Lozan üniversitesi müzik hocası Prof.Dr. Kemal Afşin'in küçük çocuklar korosu sahne aldı ve hep beraber Türk motiflerinden şarkılar söylediler. Daha sonra çocuklar hep birlikte resim sanatı hakkında bilgilendirildiler. Son olarak sahneye kemanı ile çıkan Ahmet Akbaş verdiği küçük konser ile büyük beğeni topladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Onur 23 Nisan İsviçre Cenevre Politika Güncel Haberler

title