Haberler

2 Bin Liraya aldı İsviçre Çakısı Gibi Traktör Yaptı

Güncelleme:

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde marangozluk ve çiftçilik yapan Selamettin Yılmaz, 2 bin liraya satın aldığı hurda traktörü, kendi imkanlarıyla geliştirerek, "Çok işlevli" bir araç haline getirdi. Marangozlukla da ilgilenen Yılmaz, kendisine ait tarla ve bahçede kullanmak üzere 4 yıl önce 1974 model bir traktör aldı.

YONCA BİÇME MAKİNESİ YAPTI

Hurda halindeki traktörü kendi imkanlarıyla toparlayan ve çalışır hale getiren Yılmaz, ihtiyaç üzerine ilk olarak aracını yonca biçme makinesi haline getirdi. Yılmaz, 5 aylık çalışmanın ardından traktörüne bazı sistemler ekledi. Yılmaz, AA muhabirine, traktörünü geliştirirken hurda makine ve ekipmanlar kullandığını söyledi.

SORUNU DA ÇÖZÜLDÜ

Kendisine ait tarlalara yonca ektiğini ve bunu tarım makineleriyle biçmekte zorlandığını anlatan Yılmaz, "Yonca biçme makinesiyle tarlaya sığamıyordum. Bu makineler, her yere girmiyor ve yoncayı da eziyordu. Yaşadığım bu sıkıntıya çözüm aramaya başladım. Kendim tasarlayarak, ilk olarak traktöre ilave bir biçme makinesi yaptım." dedi.

İSVİÇRE ÇAKISI GİBİ

Yılmaz, daha sonra traktörüne ilave özellikler eklediğini ifade ederek, "Traktörü, ot biçme, toplama serme, tırmıklama, su pompası, testere, bileyici, kar küreme, kar püskürtme gibi farklı işlerde kullanılabilen bir tarım aracına dönüştürdüm, Şimdi çok rahatlıkla tarlamda hasat yapabiliyorum. Tarım işlerinin yanı sıra bu traktörle bıçaklarımı bileyebiliyorum, dağda odun kesebiliyorum, kışın kar kürüyebiliyorum, tarlamı sulamak için su pompası olarak kullanabiliyorum.

ELEKTRİK DE ÜRETİYOR

Ayrıca bulunduğumuz yerde elektrik yoksa jeneratör bağlayıp elektrik de üretebiliyorum" diye konuştu.

PATENT BAŞVURUSUNDA DA BULUNDU

Yakıt sarfiyatı düşük olan traktörüne "robotör" adını verdiğini ve bununla ilgili patent başvurusunda bulunduğunu dile getiren Yılmaz, aracını geliştirmek için çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

KOMŞULARI ÇOK BEĞENDİ

Çiftçi Gani Önder de kendi tarlasında yonca biçerken Selamettin Yılmaz'ı gördüğünü anlatarak, Yılmaz'dan kendi tarlasına ektiği yoncayı biçmesini istediğini söyledi. Önder, 10 dönüm tarlasının bulunduğunu belirterek, "Benim biçtiğim yonca ile Selamettin'in hasat ettiği yonca arasında çok fark olduğunu gördüm. Ayrıca dağıtıcısı da var, ben 4 günde kurutup balya basacağım. Bu makineyle dağıtılan da bir günde kuruyacak. Biçiminde çok fark var. Çok güzel makine yapmış." dedi.




Kaynak: AA / Ekonomi

Domaniç İsviçre Kütahya Otomobil Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

BABA CINO:

BARIS VE REFAH ICIN AK PARTI

7
16
yanıtYanıtla
helal dayı Mobil-ANDROID:

takdir ettim dayı yaptığın her işi normalde milyarlık parçalarla ayri satılır sen hepsini halletmissin

13
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

emek sarfetmiş ellerine sağlık iyi günlerde kullansın kardeşimiz

10
0
yanıtYanıtla
SİBİR TATAR:

bune ya bu nası haber hurdadan makıne alıp mı yapacaz ulan o makıne ıs yapsa zaten koylu atarmı hurdaya yuhhh

1
5
yanıtYanıtla
şevki ildizli Mobil-ANDROID:

seninle gurur duyuyorum hemşerim.slm

2
0
yanıtYanıtla
fenciMobil-ANDROID:

bu kellecilerde baris ne gezer

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title