Haberler

İşverene, 'Borç Yapılandırma' Uyarısı Yapıldı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında işverenlere torba yasa anlatıldı.

Şanlıurfa'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı işbirliğiyle, 6552 Sayılı Kanun kapsamında bulunan borçların yeniden yapılandırılması ve diğer hususlar konulu "Torba Yasa Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, SGK Sigortalı Tescil Daire Başkanı Savaş Alıç ve Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı Şube Müdürü Reşide Yamaç, borçların yeniden yapılandırılması konusunda işverenleri bilgilendirirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, yapılandırmadan faydalanacak olan sigortalı ve işverenlerin, yapılandırma kapsamındaki borçları için en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar SGK birimlerine başvuruda bulunmaları gerektiğine dikkat çekti. Ünlü, SGK'nın prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, SGK prim alacaklarının yeniden yapılandırılarak peşin veya taksitler halinde ödenmesine imkân sağlandığını aktardı.

YAPILANDIRMA İŞVERENE DE FIRSATLAR GETİRİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı Tescil Daire Başkanı Savaş Alıç ise, 6552 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler hakkında bilgi vererek, yeni yasal düzenlemenin işverenleri ilgilendiren önemli fırsatlar getirdiğini ifade etti.

Alıç, ev hizmetlerinde çalışan kadınlara, tüp bebek tedavisi gören çiftlere, doğum borçlanması yapanlara, gelir testi yaptırmayanlara ilişkin yapılan birçok düzenleme hakkında bilgi verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı Tescil Daire Başkanı Savaş Alıç'ın sunumu, İşveren ve katılımcıların sorularını yanıtlaması ile sona erdi.

Şanlıurfa SGK İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı Tescil Daire Başkanı Savaş Alıç, Şanlıurfa SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, İl Müdür Yardımcıları Hakan Hastürk, Bilal Akgün, Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı Şube Müdürü Reşide Yamaç, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, işverenler ile vatandaşlar katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu İsmail Ünlü Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title