Haberler

İsveç'te Türk Bakanın Koltuğu Sallanıyor

Güncelleme:

İsveç koalisyon hükümetinin Yeşiller Partili Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın Türk milli görüşçülerle birlikte verdiği poz ülkede tepkilere yol açtı.

İsveç koalisyon hükümetinin Yeşiller Partili Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın katıldığı toplantıların fotoğraflarının yayınlanması koltuğunun sallanmasına sebep oldu.

TÜRK MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERLE FOTOĞRAF

Mehmet Kaplan'ın "Türk Milli Görüşçüler" ile birlikte fotoğrafının yayınlanması kendi partisi içinden de tepki ile karşılandı. Konut Bakanı Mehmet Kaplan çeşitli çevrelerde 'aşırı milliyetçiler' ve 'aşırı İslamcılar'la ilişki içinde olmakla suçlanıyor.

BAŞBAKAN YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

İsveç Başbakanı Stefan Löfven dün Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın Milli Görüşçülerle fotoğrafının yayınlanmasından sonra yaptığı yazılı açıklamada "Kaplan çok özenli davranması gerektiğini anladı" dedi. Başbakan, Mehmet Kaplan'ın son fotoğrafının yayınlanmasından sonra henüz bir yorumda bulunmadı.

PARTİSİNDE BAKANIN İSTİFASINI İSTEYENLER VAR

Bakanın üyesi olduğu Yeşiller Partisi üyesi eski milletvekili Rebwar Hassan, Mehmet Kaplan'ın partiden ve bakanlıktan istifa etmesini isterken Yeşiller Partisi milletvekili ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin "Mehmet Kaplan yemeğe kimlerin katıldığını bilmiyordu " diyerek parti arkadaşını savundu.

"DİYALOG İÇİNDE OLMAK YANLIŞ DEĞİL"

Konut Bakanı Mehmet Kaplan İsveç televizyon kanalı SVT'nin dün akşamki haber programında 'Milli Görüşçüler' ve 'Bozkurtlarla' olan görüşmelerini savunarak "Değişik dernek temsilcileri ile diyalog içinde olmanın yanlış olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE KATILDIĞI TOPLANTILAR TEPKİ ALMIŞTI

Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın geçen yıl Türk Bozkurtlar Teşkilatı Başkanı İlhan Şentürk ve geçen hafta Azerbaycan'a destek mitingi konuşmasında "Ermeni köpeklere ölüm" diye konuşan ve tepkiler üzerine istifa etmek zorunda kalan İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani ile aynı yemek masasında fotoğrafları yayınlanmış, kamuoyunda tepki ile karşılanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kaplan Azerbaycan İsveç Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

MUSLUMANIN KANI ELİNDE TAYYİP:

MİLLİ GÖRUŞMU KALDI TAYYİP BİZ MİLLİ GOMLEGİ CIKARTIK DEMEDİMİ SONRADA YAUDİ CESARET ÖDULUNU KAPMADIMI

7
2
yanıtYanıtla
HALİD BİN VELİD:

ATIN ÇÖPE GİTSİN LEŞ KARGALARI BUNLAR

3
5
yanıtYanıtla
of ulen of:

Müslümanin kac tane düsmani var ya

3
4
yanıtYanıtla
SORU ÖYLE DEĞİL:

MÜSLÜMANLAR KAÇ KİŞİYE DÜŞMAN OLACAKTI

yanıt3
yanıt1
İSRAİL BİZİM DOSTUMUZ DİYEN AKP:

BUNLARDA İKTİDAR OLSA HEMEN TAYYİP ABİLERİ GİBİ MİLLİ GOMLEGİ CIKARIR YAUDİ CESARET ÖDULU ALIR

5
2
yanıtYanıtla
gayserili:

Avrupa ve demokrasi. Güldürmeyin beni. Dünyada adalet ve insan haklari üzerine kurulu tek devlet Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hilafetin mirascisi, insanligin umudu. Basimizda Recep Tayyip Erdogan. Arkamizda ümmet. Durdurabilene ask olsun.

3
3
yanıtYanıtla
HALİD BİN CELİD:

ATIN BU LEŞİ ÇÖPE

3
2
yanıtYanıtla
Avrupa hani ırkçıydı?:

Avrupa bir Türk''ü bakan yapıyor. Türkiye de veya başka islam ülkesinde bir Hristiyanın bakan olması mümkün mü?

0
1
yanıtYanıtla
Avusturya:

Avrupada sizin gibi bizler bayrak kaldiracagiz örgütlenecegiz bide Meclisde Temsil edilecegiz o zaman asil Islam düsmanligini seyredersin. Bu Adam bir Terör örgütü temsilcisi yada sözcüsü degil. Bu adam sirf Terör listesinde olmayan derneklerde sadece fotograflari oldugu icin al asagi edilmek istiyor. Bizim ülkemizde Yezidi Milletvekili bile var cahil insan ya Avrupada Müslümanlari temsil eden kac Milletvekili var

yanıt0
yanıt0
adıyamanlı:

Avrupa gerçekten de çok demokrat ve hoşgörülü habere bakarmısın türk bakanın konuştuğu arkadaşları bile onu koltuğundan ediyor bizimkiler gibi teröre destek verseler herhalde idam ederler

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title