Haberler

İsveç'te Suriyeli Sığınmacıyı Döven Otobüs Şoförü İşten Atıldı

İsveç'in Kalmar kentinde hakaret ettiği Suriyeli bir sığınmacıyı döven özel halk otobüsü şoförü işten atıldı ve hakkında soruşturma açıldı.

İsveç'in Kalmar kentinde hakaret ettiği Suriyeli bir sığınmacıyı döven özel halk otobüsü şoförü işten atıldı ve hakkında soruşturma açıldı. İsveç resmi haber ajansı TT'nin haberine göre, yolcuların önünde hakaret ettiği 32 yaşındaki Suriyeli bir sığınmacıyı döven şoförün çalıştığı Nobina özel halk otobüsü şirketi, internet sitesinden açıklama yaparak kamuoyundan özür diledi. Şirket şoförün işine son verildiğini duyururken Kalmar polisi de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Otobüsteki yolcular tarafından cep telefonuna kaydedilen olay, İsveç medyasında yayımlanmasının ardından büyük tepkiye neden olmuştu. Suriyeli sığınmacıya "Sizin gibi domuzlardan bıktım" diyen şoförün sığınmacının yüzüne yumruk atması görüntülere yansımıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İsveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title