Haberler

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Wahlund, Mersin'de

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret etti.

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, misafirlerinin Mersin'in güzelliklerini yerinde görme fırsatı yakaladıkları için şanslı olduklarını belirtti.

Mersin'in dünyanın kültürel bir mirası olduğunu ifade eden Kocamaz, "Mersin bir yeryüzü cenneti. Mersin, gerek doğası gerek coğrafi konumu gerekse lojistik ve sanayi imkanları ile Akdeniz'in kalbi sayılabilecek bir konumda." dedi.

Mersin'in en büyük sorununun işsizlik olduğunu bildiren Kocamaz, şöyle devam etti:

"15 bin 830 kilometrekarelik bir hizmet alanımız var. 1 milyon 750 bin insan kentimizde yaşıyor. Tabii ki bu rakama 300 bin Suriyeli dahil değil. Bu nedenle kentimizin en büyük sorunu işsizlik. Bizler de bu sorunun çözümü için projeler üretiyor, yeni sanayi bölgeleri oluşturmaya çalışıyoruz. Turizm bölgesi olarak değerlendirilecek eşsiz bir potansiyele sahibiz. Mersin'in gerek turizm gerekse sanayi anlamında hak ettiği değeri kazanması için çalışıyoruz."

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund ise Mersin'e gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mersin'in önemli liman ve sahillere sahip bir kent olduğunu aktaran Wahlund, şunları kaydetti:

"Burası çok büyük bir turizm potansiyeline sahip. Mersin'in coğrafi konumu itibariyle ve tarihiyle eşsiz bir kent olduğunu gördüm. Tarih boyunca iki ülke arasındaki ilişkiler gelişerek devam ediyor. 400 yıldır Türkiye'de büyükelçilerimiz bulunuyor. İki ülke arasındaki ilişkiler oldukça iyi. İsveç'te 150 binden fazla Türk yaşıyor. Konum itibariyle uzak olmamıza rağmen iyi ilişkiler geliştiriyoruz."

Ziyarette İsveç Fahri Konsolosu Mişel Şaşati de hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Mersin İsveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title