Haberler

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Wahlund Açıklaması

"Fransa'daki olayla ilgili olarak, bu olayı gerçekleştirenler din adına yaptıklarını söylediler.

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, " Fransa'daki olayla ilgili olarak, bu olayı gerçekleştirenler din adına yaptıklarını söylediler. Bu aslında dini kötü gösteren, karalayan bir durum" dedi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret eden Wahlund, Türkiye'den İsveç'e göç eden 150-200 bin civarında Türk olduğunu bildirdi.

Ülkesinde Türk kökenli iki bakan bulunduğunu belirten Wahlund, "Şehircilik Bakanı Mehmet Kaplan ve Enerji Bakanı İbrahim Baylan. Dolayısıyla bu göçten biz de büyük faydalar sağlıyoruz" diye konuştu.

Bir gazeteci, konuk büyükelçiye, "Fransa'daki Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının ardından Avrupa'da bazı ülkelerde İslam karşıtı gösteri ve söylemler var. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Yaşananların trajedi, kınanması gereken bir durum olduğunu söyleyen Wahlund, "Avrupa Birliği ülkelerinin çoğu bu konuyla ilgili ılımlı mesajlar verdi. Bazıları ise o kadar akıllıca mesajlar vermese de genel olarak ılımlı mesajlar verildi. Fransa'daki olayla ilgili olarak, bu olayı gerçekleştirenler din adına yaptıklarını söylediler. Bu aslında dini kötü gösteren, karalayan bir durum" ifadesini kullandı.

Tuna ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Avrupa'ya göç eden çok sayıda Türk'ün bulunduğunu, oradaki yeni neslin bu coğrafyaya entegre olduğunu kaydetti.

Göçün kolay bir hadise olmadığına işaret eden Tuna, şöyle konuştu:

"Avrupa ile ilişkilerimiz sadece 30-40 yıla dayanmıyor. Osmanlı'nın kuruluşundan beri ilişkilerimiz var. Eskişehir ise önemli bir kavşak noktası, modern yüzümüzü gösteren, genç, eğitimli insan yapısı var. Türk dünyası başta olmak üzere birçok yerden göç alan bir kent. Ülkemizin batıya açılan pencerelerinden biri." - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Fransa İsveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title