Haberler

İsveç Büyükelçisi Wahlund'un Alanya Ziyareti

İsveç Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, bu yılın 8 ayında Antalya'ya 250 bin İsveçli turistin geldiğini, gelenlerin yüzde 70'nin ise Alanya'yı tercih ettiğini söyledi.

İsveç Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, bu yılın 8 ayında Antalya'ya 250 bin İsveçli turistin geldiğini, gelenlerin yüzde 70'nin ise Alanya'yı tercih ettiğini söyledi.

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund bir dizi ziyeretler için Alanya ilçesine geldi.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'i makamında ziyaret eden Wahlund, burada yaptığı konuşmada, Alanya'yı ziyaret etmekten oldukça memnun olduğunu belirtti.

Bu yılın 8 ayında Antalya'ya 250 bin İsveçli turistin geldiğini dile getiren Wahlund, gelenlerin yüzde 70'nin ise Alanya'yı tercih ettiğini kaydetti.

Tanrıseven ise Alanya'da 2 bin 500 yerleşik İsveç vatandaşının bulunduğunu ifade etti.

Alanya'da yaşayan İsveçlilerin mutlu olduğunu kaydeden Tanrıseven, daha fazla İsveçlinin Alanya'ya yerleşmesini beklediklerini vurguladı.

Daha sonra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i ziyaret eden Wahlund'a ilçede yerleşik yaşayan yabancılar hakkında bilgi verildi.

Alanya'nın farklı kültürlere mensup insanlarla birlikte yaşamayı özümsediğini anlatan Yücel, "Biz 68 millet ile bir arada huzur içinde yaşıyoruz. Buna Alanya'da 2 bin 500 yerleşik yaşayan İsveç vatandaşı da dahil. Yabancı meclisimiz ile ilçemizde yaşayan yabancılar için birçok organizasyonlar düzenliyoruz. Atalarımızdan bizlere miras kalan değerleri, yaptığımız çalışmalarla tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Alanya İsveç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title