Haberler

İsveç Başbakanı Hükümette Revizyona Gidiyor

İsveç'te Sosyal demokrat Parti – Yeşiller Partisi azınlık koalisyon hükümetinin Yeşiller Partili Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın "İslamcı ve aşırı sağcı" çevrelerle yakın ilişkileri olduğu iddialarının ortaya atılması sonucu istifa etmişti.

İsveç'te Sosyal demokrat Parti – Yeşiller Partisi azınlık koalisyon hükümetinin Yeşiller Partili Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın "İslamcı ve aşırı sağcı" çevrelerle yakın ilişkileri olduğu iddialarının ortaya atılması sonucu istifa etmişti. Yeşiller Partisi Eş Başkanlarından ve hükümetin Başbakan Yardımcısı, İklim ve Çevre Bakanı Åsa Romson da dün düzenlediği basın toplantısı ile hem eş başkanlıktan hem de bakanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yeşiller Partisi Seçim Komisyonu gelecek hafta yapılacak parti kongresinde eş başkanlığa gazeteci kökenli İsabella Lövin'i önerdi.

Üç hafta içerisinde hem Konut Bakanı Mehmet Kaplan hem de İklim ve Çevre Bakanı Åsa Romson'un istifası ile Yeşiller Partili iki bakanını kaybeden Sosyal demokrat Parti lideri Başbakan Stefan Löfven düzenlediği basın toplantısında Åsa Romson'un geri çekilme kararını anlayışla karşıladığını belirtti. Başbakan Stefan Löfven'in hükümetteki revizyon için koalisyonun küçük ortağı Yeşiller Partisi'nin gelecek hafta yapılacak kongresini bekleyeceği öğrenildi.

Hükümet ortağı Yeşiller Partisi'ndeki kriz Yeşiller Partili Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın "İslamcı ve aşırı sağcı" çevrelerle yakın ilişkileri olduğu iddialarının ortaya atılması sonucu istifa etmesi ile başlamış, Mehmet Kaplan'ın istifa etmesi üzerine görüşleri alınan parti kongresinde yönetim kurulu adaylığına önerilen Yasri Khan'ın TV4 televizyon kanalının kadın muhabirinin elini sıkmayı reddetmesi ile doruk noktasına ulaşmış, parti içerisinde İslamcıların barındırıldığı suçlamaları yapılmıştı. - Stockholm

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Stefan Löfven Mehmet Kaplan İsveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title