Haberler

İSU'nun Model Projeleri Büyükşehir Belediyeleri'ne Tanıtıldı

Güncelleme:

İSU Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği Akıllı Su Yönetimi Sempozyumu start aldı

Türkiye'de örnek gösterilen su ve atıksu yönetimi alanında hayata geçirdiği proje ve yatırımlarla dikkat çeken İSU, 30'a yakın Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katılımıyla düzenlediği Akıllı Su Yönetimi Sempozyumu'nun açılışı yapıldı. 3 gün sürecek sempozyumda İSU'nun Türkiye'de ilk olarak uyguladığı Atıksu SCADA, Mobil İş Emri, Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS), Yüksek Tüketim, Altyapı Bilgi Sistemi (İKABİS), Su Kayıplarının Azaltılması ve Geri Kazanım Suyu gibi birçok teknolojik proje ve yatırımları masaya yatırıldı. Sempozyumda yüksek tüketimli abonelerin su tüketimlerini kontrol altına alarak Su kaynaklarının daha verimli kullanılmasının hedeflendiği Yüksek Tüketim Projesi ön plana çıktı.

30 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KATILDI

İSU'nun gerçekleştirdiği Akıllı Su Yönetimi Sempozyumu'nun açılışına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin ve 30'a yakın Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri katıldı.

EN İYİSİNİ, EN GELİŞMİŞİ ARAŞTIRDIK

Açılış konuşmasını yapan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram "Diğer su kanal idareleri ile yaptığımız projeleri paylaşma adına düzenlediğimiz sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi. Genel Müdür Bayram" Bölgemiz Türkiye'nin önemli yollarının kesiştiği noktada bulunuyor ve sanayi kenti özelliğini taşıyor. Dolayısıyla geçmişten gelen büyük problemlerimiz var idi. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz projelerle Kocaeli'deki bu problemleri bir bir aştık İSU olarak bu projeleri yaparken Dünyayı ve Türkiye'yi araştırdık. En iyisi nerede var, en gelişmiş teknoloji nerede varı araştırdık. Son noktada müşteri memnuniyetini hedefledik. Bütün projelerimizi bu doğrultuda vatandaşlarımızın hizmetine sunduk."ifadelerini kullandı.

11 YIL ÖNCESİYLE DAĞLAR KADAR FARK VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bilgi paylaşımın önemine değinerek" Bilgiyi paylaşma herkesin görevidir. Her zaman Türkiye'deki tüm su ve kanal idareleri ile bilgi paylaşımına açığız. Bu sempozyumun en önemli faydası bence bilgileri paylaşım noktasıdır. 11 yıl önce göreve geldiğimiz zamanki eski su ve kanal idaresi arasında dağlar kadar fark var. Büyükşehirlerde susuz hiçbir vatandaş ticari ve sanayi kuruluşu kalmayacak şeklinde bir karar aldık. Yerel yönetim hizmetleri olarak önce altyapı dedik. Bu hizmetle kararlı olduk. Gerek şebeke yenilemesi gerekse teknolojik yatırımlar yaptık. Su kaybımızı önemli ölçülerde azalttık. Atık su arıtma konusunda önemli yatırımlar yaptık. Bu yatırımlara sürekli teknolojik gelişmeleri ekleyerek devam edeceğiz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR İYİ İŞ BAŞARDI

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu konuşmasında" Bazı temel gerçekler var. Artan nüfusla beraber kentleşme, su tüketimi ve yönetimi sorunları oluşuyor. Bu doğrultuda yerel yönetimler insana bağlı hizmetlerini yerine getirmeye çalışıyor" dedi. Türkiye'nin su kavramını özenle ele alması gereken bir ülke olduğunu dile getiren Kocaeli Valisi Güzeloğlu," Doğru modellerin ve iyi uygulamaların paylaşılması ve hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Önceki yılda mevsimsel nedenlerle yaşanan kuraklıkta, uygulanan yönetimsel başarıyı da takdirle karşılıyorum" şeklinde konuştu.

SADECE MİKTAR DEĞİL KALİTE DE ÖNEMLİ

Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı ise" Yeni kurulan Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte yeni su ve kanal idareleri oluştu. Bu idarelerin sorunları alanlarının genişlemesi ile daha da arttı. Bunların çözümleri için bu tarz sempozyumların yapılması önem teşkil ediyor." Dedi. Suyu sadece miktar olarak değil kalite olarak ele almanın önemine değinen Kınacı, bu sistemin Türkiye'de uygulayan bir kurum olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni kutladı.

KOCAELİ ÖRNEK OLDU

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin ise" Belediyelerimizin birçok işi var ama bunların içinde su ve kanalizasyon işlerinin önemi bir başka önem taşımakta. İzmit Körfezimizin pırıl pırıl bir hale gelmesi adına yapılan hizmetler Türkiye'ye örnek olmuştur." dedi İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ise" Su ve Kanal İdareleri ile fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sürekli yatırımların yapılması gerekiyor. Buna hep birlikte kafa yoruyoruz. Sizlerin her türlü sorunlarına varız." İfadelerini kullandı. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ise dünya'nın değişimi ile Su ve Kanal İdarelerinin de sürekli yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

3 GÜN SÜRECEK

Sempozyumda Genel Müdür İlhan Bayram tarafından kurumun çalışmaları ile teknolojik yatırımlarını tanıtan sunum yapılacak.İSU Genel Müdürlüğü SCADA Merkezi'nde İçmesuyu ve Atıksu SCADA Sistemi, Kullar Atıksu Arıtma Tesisi'nde de Geri Dönüşüm Suyu projesi uygulamalı olarak tanıtılacak. Sempozyumun ikinci günü ise Aylık 500 metreküp üzeri su tüketimi bulunan ve tahakkukun üçte birini oluşturan yaklaşık 1500 abone üzerinde uygulanan Yüksek Tüketim Projesinin yanı sıra Mobil İş Emri, Su Kayıplarının Azaltılması Projelerinin uygulamalı tanıtımları yapılacak. Sempozyuma katılacak Su ve Kanalizasyon İdarelerinin yöneticilerine ayrıca şehrin tarihi ve turistik yerleri de gezdirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Basri Güzeloğlu İller Bankası Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title