Haberler

İSU'dan Kıbrıs Belediyeler Birliği Üyelerine Su Yönetimi Eğitimi

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'ne üye belediye başkanlarına "Su Yönetimi" konusunda eğitim verdi.


İki gün süren eğitime katılan 20 belediye başkanına İSU Genel Müdürlüğü'nün tecrübeleri ve örnek projeleri anlatıldı. Türkiye'den 80 km uzunluğundaki borularla denizaltından KKTC'ye sulama ve içmesuyu aktarılmasını sağlayacak barış suyu projesi "KKTC İçmesuyu Temini Projesi" son aşamaya geldi. Önümüzdeki yıl tamamlanacak olan proje ile birlikte Kıbrıs bol suya kavuşacak. Kıbrıs'a hayat katacak suyun yönetimi için Kıbrıs Belediyeler Birliği üyesi belediyelere su yönetimi eğitim programı düzenlendi.

20 BELEDİYE BAŞKANI KATILDI

KTBB ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli başkanlığında Birlik Genel Sekreteri Taşer Aybar ile birlikte Güzelyurt, Değirmenlik, Esentepe, Serdarlı, Geçitkale, Paşaköy, Büyükkonuk, Dipkarpaz, Alsancak, Mehmetçik, Y.Erenköy, İskele, Tatlısu, Dikmen, Alayköy, Beyarmudu, Lapta, Akıncılar, Y.Boğaziçi Belediye Başkanlarına İSU Genel Müdürlüğü'nde eğitim verildi.

TEMİZ,"KIBRIS'A TECRÜBELERİMİZ PAYLAŞMAK GURUR KAYNAĞI"

Kurumun toplantı salonunda düzenlenen eğitim programında İSU Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Aziz Temiz, kurumun yapısı, faaliyet alanları ile yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verildi. İSU Genel Müdürlüğü'nün Atıksu Scada, köylere yönelik modüler atıksu arıtma tesisi, elektronik belge yönetim sistemi, yüksek tüketim scada sistemi, mobil iş emri, geri kazanım suyu gibi Türkiye'ye örnek olacak birçok proje uyguladığını vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı Aziz Temiz, tecrübelerini yerli ve yabancı belediyelere aktardıklarını söyledi. Kardeş Kıbrıs'ın suya kavuşmasının sevindirici olduğunu ifade eden Temiz,"Barış suyu projesi ile önümüzdeki yıldan itibaren Kıbrıs suya kavuşacak. Su ile birlikte Kıbrıs yeni bir hayata kavuşacak. Bu suyun da iyi yönetilmesi gerekmektedir. İSU Genel Müdürlüğü olarak ülkemize örnek olacak projeler gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu tecrübelerimizi yerli ve yabancı belediye ve kurumlara paylaşıyoruz. Yavru vatan Kıbrıs'ın su yönetiminde katkımızın olması bizim için gurur kaynağı olacaktır."diye konuştu.

KTBB BAŞKANI BENLİ,"SU BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İSU Genel Müdürlüğü'nün tecrübelerini paylaşmasından dolayı teşekkür eden KTBB ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de, "KKTC, kurak bir ada. Dolaysıyla adada su çok önemli. Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'a 75 milyon m3/yıl su temini projesi var. 50 yıl vadeli bir proje Kıbrıs Türk toplumu için tarihi bir destektir. Suyun gelmesi ile coğrafi şartları değiştirecek bir durum olacak. Su her yerde önemli ama bizde daha çok önemli. Bu suyu yönetecek belediyeciliğimiz henüz genç. Dolayısıyla çok ciddi anlamda bilgi ve birikim ve tecrübenin oraya aktarılması büyük fayda sağlanacaktır. Bu fırsat için bizlere eğitim desteği veren İSU Genel Müdürlüğü'ne Kıbrıs Türk Belediyeciliği adına teşekkür ederim."dedi.

PROJELER GEZİLDİ

İki gün süren eğitimde İSU Genel Müdürlüğü İçmesuyu ve Kanalizasyon, Arıtma Tesisleri ile Bilgi İşlem Daire Başkanları tarafından içmesuyu, kanalizasyon, abone ve projeler hakkında sunun yapıldı. Konuk belediye başkanları, Plajyolu Arıtma Tesisi, İçmesuyu ve Scada Merkezleri ile Kandıra Namazgah Barajı ve Kandıra Merkez Atıksu Arıtma Tesisleri de gezdirilerek tesisler ile çalışma sistemleri hakkında bilgi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Benli Güzelyurt Türkiye Kıbrıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title