Haberler

İstiridye Mantarı Köylülere "Umut" Oldu

Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet köyünde, köy halkına gelir sağlamak üzere hazırlanan proje kapsamında çadırda istiridye mantarı yetiştirilmeye başlandı.

ADEM KOÇAK - Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet köyünde, köy halkına gelir sağlamak üzere hazırlanan proje kapsamında çadırda istiridye mantarı yetiştirilmeye başlandı.

Aksaray Valiliği koordinasyonunda "Geleceğe Dikilen Umut" isimli Sosyal Destek Programı (SODES) destekli proje Kümbet köyünde hayata geçirildi.

Projenin koordinatörü ve Kümbet Ortaokulu Müdürü Eren Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kümbet'te yaşayan vatandaşların çevre köylere göre ekonomik açıdan oldukça zor şartlarda bulunduklarını söyledi.

Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirten Doğan, "Geleceğe Dikilen Umut" projesi kapsamında da bir köylünün bahçesine istiridye mantarı yetiştirmek üzere çadır kurduklarını ifade etti.

Projenin vatandaşlardan ilgi gördüğünü dile getiren Doğan, "Köylülere mantar yetiştiriciliğine yönelik bilgi vermeye başladık. Üretim için gerekli ortamı hazırladık. Çadırda mantar üretildiğini gördükten sonra 280 kişi mantar yetiştiriciliği konusunda eğitim almak için müracaatta bulundu. Kümbet köyümüzde maddi imkanı olmayan vatandaşlarımıza, gelir elde edecekleri yeni bir iş kolu olarak istiridye mantarı yetiştiriciliğini öğretmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

İlk çadırdan 7 ton ürün bekleniyor

Doğan, kırmızı ete yakın besin değerine sahip istiridye mantarının daha çok pizza yapımında kullanıldığına işaret ederek, "İstiridye mantarı üretimi bu bölgede ve Aksaray'da pek yapılmıyor. Kursun sonunda belgelerini alan vatandaşlarımız, uygun şartları sağladığında evlerinde, boş odalarında istiridye mantarı yetiştirme imkanına sahip olacaklar. Bu yolla geçimlerini sağlayacaklar." dedi.

Eren Doğan, istiridye mantarı yetiştirme çadırından ilk hasat döneminde yaklaşık 7 ton mantar almayı beklediklerini, alacakları ürünü anlaştıkları firmalara göndereceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Aksaray Valiliği Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title