Haberler

İstinye'deki Araziye Alıcı Çıkmadı

Maliye Hazinesi adına kayıtlı iken Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından tta Gayrimenkul AŞ’ye devrine karar verilen, İstanbul'un İstinye Mahallesinde bulunan taşınmaz ihalesinde katılımcı firmalar açık artırım başlangıç bedelini yüksek bularak ihaleden çekildi.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı iken Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından tta Gayrimenkul AŞ'ye devrine karar verilen, İstanbul'un İstinye Mahallesinde bulunan taşınmaz ihalesinde katılımcı firmalar açık artırım başlangıç bedelini yüksek bularak ihaleden çekildi.

ÖİB'de gerçekleştirilen ihaleye, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Fırat Plastik Kauçuk Sanayi ve Ticaret AŞ katıldı.

İhalede, kapalı tekliflerin alındığı turun ardından açık artırmaya geçildi. Başlangıç tutarı 1 milyar 451 milyon lira, artırma aralığı da 5 milyon lira olarak belirlenen ihalede, katılımcı firmalar söz konusu rakamı yüksek bulduklarını belirterek ihaleden çekildi.

İhaleye ilişkin nihai karar ileriki günlerde kamuoyuna duyurulacak.

-Diğer ihaleler-

Gün içerisinde yapılan ilk ihalede Denizli'nin Bekilli ilçesine bağlı Yeni Mahallede bulunan taşınmaz için en yüksek teklif 206 bin lira ile Ahmet Şemsettin Gönüllü tarafından verildi.

İkinci ihalede Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Gökçeören / Dere Mahallesinde bulunan taşınmaz için en yüksek teklifi 37 bin lira ile Hilmi Canev verdi.

Sakarya'nın Ferizli ilçesi Sinanoğlu Mahallesi ve Ankara'nın Keçiören ilçesi Aşağı Eğlence Mahallesinde bulunan taşınmazlar için yapılan ihalelerde sonuç alınmazken, İzmir'in Menemen ilçesi Süzbeyli köyündeki taşınmaz için en yüksek teklif 380 bin lira ile Binbir Gıda Tarım Ürünleri Sanayi AŞ tarafından verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Fırat Plastik İstanbul İstinye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title