Haberler

İstinaf Mahkemelerinin Açılmasıyla Yerel Mahkeme Kararı 26 Günde Kesinleşti

İstinaf mahkemelerinin 20 Temmuz'dan itibaren dosya kabul etmeleri ile birlikte yerel mahkemenin bir kararı, 26 günde İstinaf Mahkemesi'nin denetiminden geçerek kesinleşti.

İstinaf mahkemelerinin 20 Temmuz'dan itibaren dosya kabul etmeleri ile birlikte yerel mahkemenin bir kararı, 26 günde İstinaf Mahkemesi'nin denetiminden geçerek kesinleşti.

Anadolu 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nin bir dosyada 22 Eylül tarihinde verdiği karar, sanığın istinaf talebi üzerine gönderildiği İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi tarafından 18 Ekim tarihinde karara bağlanarak kesinleşti.

İstanbul Anadolu 54. Asliye Ceza Mahkemesi, 22 Eylül 2016 tarihinde, kasten yaralama suçundan yargılanan M.S'yi 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Aldığı cezayı çok bulan M.S., kararı, 20 Temmuz 2016 tarihinden itibaren dosya kabul etmeye başlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıyarak istinaf talebinde bulundu. Sanık M.S.'nin yaraladığı müşteki M.Ç. ise sanığın aldığı cezayı az bularak istinaf talebinde bulundu. Müşteki M.Ç., İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne yaptığı istinaf başvurusunda sanık M.S.'nin "Öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını istedi.

26 GÜNDE KESİNLEŞEN KARAR

Sanık ve müştekinin istinaf talebini 18 Ekim 2016 tarihinde karara bağlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi, hem müştekinin hem de sanığın istinaf talebini reddederek yerel mahkemenin kararını kesinleştirdi. 5 yılın altında hapis cezası verilen davalarda Bölge Adliye Mahkemeleri'nin verdiği karar karşı bir itiraz merci bulunmuyor. Böylece yerel mahkemenin 22 Eylül tarihinde karara bağladığı dosya, bir ay bile dolmadan, 26 gün içinde kesinleşmiş oldu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi İstanbul Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title