Haberler

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 93’üncü yılı, Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde kutlandı.

Bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 93'üncü yılı, Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde kutlandı.

Törene, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Milletvekili Yüksel Özden, İl Jandarma Alay Komutanı Vekili Albay Necdet Koparan, Belediye Başkanı Vekili Yavuz Kaya, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, daire ve okul müdürleri, öğretmenler ve çeşitli okullardan gelen temsilci öğrenciler izledi.

İstiklal Marşının söylenmesi ve saygı duruşu ile başlayan törende, İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı. Törende, 75. Yıl Ortaokulu öğretmenleri ile öğrencileri tarafından hazırlanan ve sergilenen "Bir Bayrak Dalgalandı" gösterisi seyirciler tarafından büyük ilgi gördü.

Etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması"nda birinci olan Muğla Anadolu Lisesi Furkan Şeker ve 75. Yıl Ortaokulu öğrencisi Deha Öztürk, ödülleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Muğla Milletvekili Yüksel Özden tarafından verildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Muğla Belediyesi Türkiye Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title