Haberler

İstiklâl Marşı Yarışmasına Minik Ezgi Damgasını Vurdu

Çorum’un Kargı ilçesinde Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen İstiklâl Marşı okuma yarışmasına konuk olarak katılan 9 yaşındaki Ezgi, sunumuyla diğer yarışmacıları geride bırakarak izleyenlerin beğenisini topladı.

Çorum'un Kargı ilçesinde Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışmasına konuk olarak katılan 9 yaşındaki Ezgi, sunumuyla diğer yarışmacıları geride bırakarak izleyenlerin beğenisini topladı.

Kargı Anadolu Lisesi Müdürlüğü'nce 'Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşı'nın Kabulü' konulu bir etkinlik yapıldı. Gecede İstiklal Marşı okuma yarışması da düzenlendi. 50 öğrenci arasında elenerek seçilen 12 öğrenci birincilik için yarıştı. Düzenlenen etkinliğe konuk yarışmacı olarak katılan 9 yaşındaki Ezgi Tauna Duran, etkili hitabı ile kendinden büyük diğer yarışmacıları geride bıraktı. Okuduğu İstiklal Marşı'nın ardından 'Bayrağı olmayanın bayramı yoktur' sözü ile Ezgi Tauna izleyenlerden uzun süre alkış aldı.

9 Yaşında olduğunu söyleyen Ezgi Tauna Duran, 3. sınıf öğrencisi olduğunu ve 1. sınıftan buyana İstiklal Marşı'nı ezbere bildiğini söyledi. İstiklal Marşı'nı küçük yaşta ezberlemesinde annesinin katkısının büyük olduğunu belirten Ezgi, "İstiklal Marşı'nı çok sevdiğim için onu ezberlemek istedim ve kendimi denemek için böyle bir yarışmaya katıldım." dedi.

Gecede bir konuşma yapan okul müdürü Halil Dağ, İstiklal Marşı'nın mazlum milletler adına ilk defa sömürenlere karşı mücadele eden bir milletin bu mücadelesi sırasında yazıldığını belirterek, "Onun için ne mutlu bize ki böyle bir İstiklal Marşı'na sahip olduk. Yarışmaya katılan öğrencilerimize bu cesareti gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Ben hiçbir zaman bu şiiri sonuna kadar okuyamadım. Okuduğumda hislerim kabarıyor ve biranda gözlerim doluyor" şeklinde konuştu.

İstikal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında birinci Ahmet Aktaş, ikinci Aysun Şahin, üçüncü ise Sema Kaya olurken, minik ezgiye ise onur ödülü ve çeşitli hediyeler verildi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Kargı Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title