Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Gölpazarı'nda da Törenle Kutlandı

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde İstiklal Marşının Kabulü ‘nün 96’ncı yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı düzenlendi.

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde İstiklal Marşının Kabulü 'nün 96'ncı yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı düzenlendi.

Gölpazarı Halk Eğitim Merkezi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programa Gölpazarı Kaymakamı Kadir Duman, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, İlçe Emniyet Amiri Öner Sevük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Akagündüz siyasi parti temsilcileri, okul müdürlüleri ve öğrenciler katıldı.

"48 saat içinde yazdığı İstiklal Marşını, Mehmet Akif Ersoy milletimize armağan etti"

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Arıcan, İstiklal Marşının 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildiği ve üzerinden 96 yıl geçtiğini belirtti. Arıcan, "48 saat içinde yazdığı İstiklal Marşını, Mehmet Akif Ersoy milletimize armağan etti. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmak nasip etmesin" dedi.

Konuşmanın ardından program öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy' un hayatı ve eserleri anlatılmasının ardından, oratoryom gösterisi ve şiirlerinin okumaları ile son buldu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Vedat Kazıcı Gölpazarı Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title