Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yıl Dönümü

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akyürek mesajında, Anadolu'da oluşan milli mücadele ruhunu tüm dünyaya duyuran, vatan sevgisini, istiklal aşkını ve inancı canlı tutan İstiklal Marşı'nın bugün de ortak duyguları canlandıran, toplumu bir arada tutan önemli bir eser olduğunu söyledi.

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelesini yazdığı muhteşem mısralarla ebedileştirdiğini ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Milletimizin özgürlük savaşında, milli ruhun uyanmasında ve bağımsızlık mücadelesine dönüşmesinde, Mehmet Akif'in vatan ve bayrak aşkını seslendiren bu mısralarının muhakkak ki çok büyük katkısı vardır. Milli mücadelenin bir özeti niteliğinde olan İstiklal Marşımız, milletimizin tüm dünyaya karşı yiğitçe duruşunun bir ifadesi, vatanımızı çiğnemeye yeltenenlere verdiğimiz en asil cevaptır. İnanıyorum ki istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdüreceğiz. İçinde koskoca tarihimizi, bağımsızlık mücadelemizi ve istiklal aşkımızı barındıran İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yılı vesilesiyle İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle, minnetle anıyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Tahir Akyürek Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title