Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özçelik, mesajında, zor şartlarda varlık mücadelesi verilen 1921 yılının 12 Mart'ında büyük şair Mehmet Akif'in yazdığı eserin, TBMM tarafından milli marş kabul edildiğini hatırlattı.

"Milli marş olarak kabul edilmesi sürecinde TBMM'de duygu ve coşku yüklü sahnelerin yaşanmasına kaynaklık eden İstiklal Marşı, muhtevasında yer alan bağımsızlık, birlik ve inanç değerleriyle gerçek bir milli mutabakat metnidir" diyen Özçelik, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"İstiklal Marşı'nın mısralarında, kalplerinde taşıdıkları iman gücü, bağımsızlıklarına son vermek isteyenlere karşı gözlerinde parlayan isyan ışığı ve yüreklerindeki özgürlük aşkı yönüyle vatanperver insan tarif edilmiştir. Tam bağımsızlığımızın teminatı olacak iman gücünün, esarete isyan ışığının ve özgürlük aşkının bu toplumun bütün fertlerinin ortak nitelikleri haline gelmesini istiyorsak, İstiklal Marşı'nın yazılmasına neden olan süreci ve İstiklal Marşı'nın ruhunda olan bağımsızlık iradesini hafızamızın silinemez kısmında sürekli canlı tutmalıyız."

Özçelik, Mehmet Akif Ersoy'un hem şair kişiliği hem de Burdur Milletvekili olarak milletin duygularını en iyi şekilde seslendirdiğini kaydetti.

Ersoy'un İstiklal Marşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirdiğini bildiren Özçelik, "Mehmet Akif'in bir başka önemli özelliği de sarsılmaz bir iman ve dava adamı olduğu kadar tam bir erdem kahramanı olmasıdır. Milli mücadelede ülkenin kırık dökük her köşesinde dalga dalga yankılanan milli azmi ve imanı şahlandıran, milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı, aynı misyonu bugün de sürdürmektedir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Bayram Özçelik Ak Parti Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title