Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Oltu'da Anıldı

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle Oltu’da bir dizi etkinlik düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle Oltu'da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Oltu Ortaokulu Salonu'nda Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği etkinliğe; Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Garnizon Komutanı Yarbay İlhan Yıldız, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Manas Demir, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Ömer Zengin ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunun ardından okulun müzik öğretmeni Sibel Ege Köken yönetiminde İstiklal Marşı okunurken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise yine okulun meslek öğretmenlerinden Celal Düzenli yaptı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı slayt gösteriminin ardından öğrenciler Ersoy'un 'Leyla', 'Gitme Ey Yolcu', 'Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak' ve 'Zulmü Alkışlayamam' şiirlerini okudular.

Demokrasi Şehitleri ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir için düzenlenen sunumunun ardından öğrenciler, üzerinde Mehmet Akif Ersoy'un 'Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırtmasın' sözünün yer aldığı karton döviz açtı. Öte yandan öğrenciler tarafından okunmuş olan hatm-i şeriflerin duası okul öğrencilerinden Ayşegül Yıldız tarafından yapılırken salondakiler de eşlik etti.

Daha sonra ilçe genelinde düzenlenen 'Bir Dava Adamı Mehmet Akif' temalı ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, düzenlenen törenle protokol tarafından ödülleri verildi. Bu arada programda okunan şiirlere kemanıyla eşlik eden Nisanur Akay, davetlilerin beğenisini topladı.

Program, çekilen hatıra fotoğrafıyla birlikte sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy İlhan Yıldız Şenol Turan Oltu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title