Haberler

İstiklal Caddesi'nde Osmanlı Rüzgarı

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Antika Festivali kapsamında Osmanlı padişah ve sultan kıyafeti giyen grup İstiklal Caddesi’nde ve Beyoğlu sokaklarında yürüyüş yaptı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Antika Festivali kapsamında Osmanlı padişah ve sultan kıyafeti giyen grup İstiklal Caddesi'nde ve Beyoğlu sokaklarında yürüyüş yaptı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından 3- 8 Kasım tarihleri arasından düzenlenen Antika Festivali'ne  yoğun ilgi olması nedeniyle belediye aldığı kararla festivalin süresini 15 Kasım'a kadar uzattı. Uzatılan festival kapsamında Osmanlı Devleti'nin çeşitli dönemlerine ait kıyafetler  giyen grup, İstiklal Caddesi'nde ve Beyoğlu sokaklarında yürüyüş yaparak insanlara Osmanlı dönemini yaşattı.  Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, Mahidevran sultan ile Osmanlı dönemine ait kıyafetleri giyen amatör oyuncular, renkli görüntüler oluşturdu.  Galatasaray Meydanı'nda başlayan yürüyüş Tünel Meydanı'na kadar sürdü.  Grup daha sonra Beyoğlu sokaklarında yürüyerek vatandaşların yoğun ilgisi altında yürüyüşü sonlandırdı. Osmanlı dönemine ait kıyafetleri giyen amatör oyunculara vatandaşlar ve turistler yoğun ilgi gösterdi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Antika Festivali'ni 15 Kasım'a kadar uzattıklarını böyle bir  etkinlikle duyurmayı hedeflediklerini belirten festival koordinatörü Mehmet Taşdiken, "Antika Festivali Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu bir kültür etkinliğidir. Bu çapta Türkiye'de ilk olan bir festival oluyor. İstanbul'dan 42 antikacının katılımıyla gerçekleşiyor. Gündüzleri antikalar konusunda söyleşiler yapılıyor. Eserler sergileniyor. Burada değişik objelerle birlikte kostümlerde sergileniyor. Festival ilgi nedeniyle  1 hafta uzattık ve böyle bir mizasenle festivalin uzatıldığını duyuralım dedik. Festivalimizi 15 Kasım'a kadar uzattık" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Caddesi Hürrem Sultan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title