Haberler

    İstihdamda Yine Hizmet Sektörü Önde

    Geçici sonuçlara göre 2013 yılında faal olan girişimlerin yüzde 41,3'ü hizmet sektöründe, yüzde 39,9'u ise ticaret sektöründedir.

    Geçici sonuçlara göre 2013 yılında faal olan girişimlerin yüzde 41,3'ü hizmet sektöründe, yüzde 39,9'u ise ticaret sektöründedir. Avrupa Topluluğunda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması, (NACE) Rev. 2 kısım ayrıntısında ise ilk üç sıraya göre Toptan ve perakende ticaret motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı sektöründen sonra yüzde 15,6 ile Ulaştırma ve depolama ve yüzde 12,6 ile İmalat sanayi sektörleri yer aldı.

    Hizmet sektörü toplam istihdamın yüzde 35,8'ini oluştururken sanayi sektörünün istihdam payı yüzde 29,5 oldu. NACE Rev. 2 kısım ayrıntısında ise yüzde 27,1'lik pay ile İmalat sanayi, yüzde 24,3 ile Toptan ve perakende ticaret motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı, yüzde 10,3 ile İnşaat sektörü izledi.

    Sanayi sektörü faktör maliyetiyle katma değerde yüzde 42,5'lik pay ile ilk sırada yer aldı. Girişimlerin en fazla bulunduğu ve istihdam payı en yüksek olan hizmet sektörünün katma değer payı yüzde 30,7 iken, ticaret sektörünün katma değer payı yüzde 19,8 oldu.

    Katma değerin İmalat sanayi bölümlerine göre oransal dağılımı

    NACE Rev. 2 kısım ayrıntısında yaratılan faktör maliyetiyle katma değere göre İmalat sanayi sektörü yüzde 34,8 paya sahipti. İmalat sanayi kısmının bölümlerine göre yaratılan faktör maliyetiyle katma değerde en yüksek paya sahip bölümler ise sırasıyla yüzde 11,6 ile Gıda ürünlerinin imalatı, yüzde 9,7 ile Tekstil ürünlerinin imalatı ve yüzde 8,1 ile Diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı oldu.

    Ulaştırma ve depolama sektörü ciroda yüzde 40,3'lük pay ile ilk sırada yer aldı. Hizmetlerde yaratılan ciroda en yüksek paya sahip diğer kısımları ise sırasıyla yüzde 12,2 ile İdari ve destek hizmet faaliyetleri, yüzde 12,1 ile Konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri, yüzde 11,8 ile Bilgi ve iletişim ve yüzde 11,1 ile Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler izledi.

    İmalat sanayindeki girişimlerin yüzde 60,8'i düşük teknoloji ile çalıştı

    Düşük teknolojide yoğunlaşan imalat sanayindeki girişimler, istihdamın yüzde 53,8'ini, faktör maliyetiyle katma değerin yüzde 39,1'ini oluşturdu.

    İmalat sanayinde temel göstergelerin teknoloji düzeyine göre oransal dağılımı

    Orta-düşük teknoloji ve orta-yüksek teknoloji düzeylerinde girişim sayısı ve istihdam oranları farklı iken, yaratılan faktör maliyetiyle katma değer açısından büyük bir faklılık göstermedi.

    Kaynak: Dunya.com / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title