Haberler

CHP'li Belediyeden Akıl Almaz İş Başvurusu Sorusu

Güncelleme:

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işe eleman alırken akıl almaz bir soru sorduklarını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işe eleman alırken akıl almaz bir soru sorduklarını ileri sürdü. Sait, 'Bir gemi var ancak batacak. İçinde farklı mesleklere sahip 6 kişi var. Geminin batmaması için 2'sinin denize atılması gerekiyor. Hangi ikisini atarsınız? İmam, mühendis, müdür, doktor, hamile kadın, avukat. Sorunun doğru cevabı imam ve hamile kadın. Bu yanıtları verenler işe alındı" dedi.

İSTİHDAM ZİRVESİ

İzmir'de İş ve İşçi Bulma Kurumu, 'İzmir 3'üncü İstihdam Zirvesi'ni 14-15 Kasım'da yapacak. Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantıya PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Bölge Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, İzmir Kalkınma Ajansı'ndan Sermin Ata, Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreker Yardımcısı Aysel Özkan, İşkur İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Projeler Şube Müdürü Semra Dinç katıldı.

İzmir Vali Yardımcısı İçten, İstihdam Zirvesi'nde arz ve talebin biraraya getirildiğini belirtirken İşkur Ege Bölge Müdürü Kadri Kabak, bu yıl 3'üncüsü Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenecek zirvelerin işsizlikle mücadeleye katkı sağladığını belirterek, 2023 işsizlik nedefinin yüzde 5 olduğunu hatırlattı. İşsizlik oranının yüzde 9.8 ile OECD ülkelerindeki ortalamanın altına çekildiğini öne süren Kabak, kadın istindam oranı 2000'li yıllların başında yüzde 20 iken yüzde 30.8'e yükseldiğini belirtti. İlkini 2012 yılında yaptıkları zirveyi o yıl 18 bin 200 kişinin ziyaret ettiğini geçen yılki zirveye 39 bin 500 kişinin katıldığını anlatan Kabak, zirvede mesleğinde duayen olmuş kişilerin başarı öykülerini aktaracaklarını da ifade etti. Kabak, "2008- 2012 yılları arasında 35 bin kişiye iş bulduk, 2013 yılında ise 48 binin üzerinde kişiyi işe yerleştirdik" dedi.

"YÜKSEK RAKAMLI ÜCRET İSTİYORLAR"

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Türkiye'de yüzde 9.8 olan işsizlik oranının İzmir'de 15.4 olmasının nedeninin araştırılması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"İzmir ihracat, turizm, liman kenti ama işsizlik ortalamanın 6 puan üstünde. İzmir'de iş yapmayan ve yaptırmayan zihniyet, işgücünün başka kentlere kaçmasına neden oluyor. İşveren başka şehirlere kaçıyor. Basmane çukuru olarak bilinen yer yasakçı zihniyet nedeniyle yıllardır düzelemedi. Bu zihniyeti bitirmek için bürokrasiyi kaldırmak lazım. İnsanlar iş mi arıyor, yoksa rahat edecekleri bir iş mi istiyor? Bize en çok iş başvurusu geliyor. Danışmanlarıma gelen başvuruların yüzde 50'si iş içerikli. İş buluyoruz ya kabul etmiyorlar ya da 3-5 ay çalışıp ayrılıyorlar. Devlet memuru olabilmek, yüksek rakamlı maaşlar alabilmek istiyorlar. İzmir'de 4 bin 200 açık pozisyon var. Bir o kadar da iş arayan var. Ancak, talep- arz birbirini bulamıyor. Ortaya istihdam paradoksu çıkıyor. CV ve özgeçmiş hazırlama konusunda da eğitim verilmeli. Çoğu CV hazırlamayı bilmiyor. Yüz okuma teknikleri, hafıza geliştirme, imaj bunlar da önemli. İş görüşmesine giderken giyeceğiniz kıyafetten kullanacağınız telefona kadar çok önemli."

"İMAM VE HAMİLE KADIN SORUSU"

Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işe eleman alınırken tek soru sorulduğunu o sorunun doğru yanıtına göre kişinin işe alındığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Bu dönem mi emin değilim geçmiş dönemde de olabilir. Ancak, bu gerçek bir sorudur, yaşanmıştır. Soru şu, 'Bir gemi var ancak batacak. İçinde farklı mesleklere sahip 6 kişi var. Geminin batmaması için 2'sinin denize atılması gerekiyor. Hangi ikisini atarsınız? İmam, mühendis, müdür, doktor, hamile kadın, avukat. Sorunun doğru cevabı imam ve hamile kadın. Bu yanıtları verenler işe alındı."

"BÖYLE BİR SORU SORULMADI"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreker Yardımcısı Aysel Özkan ise Sait'in bu sözleri üzerine "Sayın vekilimiz yanlış bilgilendirilmiş olmalılar. Hangi siyasi görüşten olursa olsun iş başvurularında ve mülakatlarımızda bu tip bir soru sorulması imkansızdır. Bu iddia doğru değildir ve böyle bir soru sorulmadığnı da biliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aysel Özkan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

tayfun durmusMobil-ANDROID:

bu guzelim İzmir bu CHP den kurtulsa 10 yilda mega kent olur capsiz adamlar tarafından yonetilmekden biktik

26
25
yanıtYanıtla
tayfun durmusMobil-ANDROID:

su İzmir CHP den bi kurtulsa 10 yilda mega kent olur capsiz insanlar tarafından İzmirin yonetilmesinden biktik

22
19
yanıtYanıtla
komondoMobil-ANDROID:

ben avukati gözden kestirmistim ama dogru cevam imam mis

13
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title