Haberler

İstihdam Seferberliğinde 400 Bin Kişi İşe Yerleşti

İstihdam seferberliğinde 400 bin kişi işe yerleşti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan: "Son 3 ayda 400 binin üstünde bir istihdam oluşturuldu" "2 milyon hedefiyle başlatılan çalışma Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliğidir"ORDU - Çalışma...

İstihdam seferberliğinde 400 bin kişi işe yerleşti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan:

"Son 3 ayda 400 binin üstünde bir istihdam oluşturuldu"

"2 milyon hedefiyle başlatılan çalışma Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliğidir"

ORDU - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, burada yaptığı açıklamada, 2 milyon istihdam amacıyla başlatılan seferberlikte bugüne kadar 400 bin istihdam sağlandığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, SGK Başkan Yardımcısı Orhan Koç ve İŞKUR Fon Yönetimi Daire Başkanı Fazlı Küçük'ten oluşan heyet Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ı makamında ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, yaptığı açıklamada 2 milyon hedefiyle başlatılan çalışmanın Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliği olduğunu vurguladı.

"İstihdam 400 bini aştı"

Son 3 aylık çalışma neticesinde sevindirici rakamlar ortaya çıkmaya başladığını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, "400 binin üstünde bir istihdam oluşturuldu. Biz gezdiğimiz illerde istihdam konusunda hem işveren hem de çalışan kesiminde büyük bir istek ve arzu olduğunu görüyorum. İnşallah bir taraftan gençlerimizin mesleğe yönelme noktasında, diğer taraftan da özel sektörde daha geniş manada iş bulmaları konusunda birlikte bir çalışmayı ortaya koymaya devam edeceğiz. Yılsonu itibariyle işsizlik oranını yüzde 10'un altına indirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

"En büyük sorun iş beğenmemezlik"

İstihdamda en büyük sorunun 'iş beğenmemezlik' olduğunu vurgulayan Yıldırımhan, şöyle konuştu: "Esas bu işin mutfağını hazırlayan İŞ-KUR. Biz de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çatı görevi görüyoruz. Bu Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı istihdam seferberliğidir. Bizim esas derdimiz kalıcı istihdama yönelik çalışmalar yapabilmek. Bununla alakalı da Türkiye'de ki en temel sorunlardan bir tanesi vasıfsızlık sorunu ve iş beğenmemezlik. Halbuki biz İŞKUR olarak bir taraftan meslek edindirme kurslarıyla birlikte mesleği olmayanları hayata hazırlıyoruz, diğer taraftan işbaşı eğitimleriyle aynı şeyi yapmaya gayret ediyoruz ve gerçekten mücadele ediyoruz."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve son günlerde artarak devam eden istihdam seferberliğine değinen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da son zamanlarda değişen Türkiye ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu'nun da ciddi atılımlar ve değişimler yaptığını belirtti. Çamyar, "İstihdam seferberliği kapsamı içerisinde Ünye Belediyesi olarak bizlerde İŞKUR bünyesinde, yaz döneminde geçerli olmak üzere 100 kişi istihdam ettik" açıklamasında bulundu.

(MAK-SLH-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Ahmet Çamyar Orhan Koç Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title