Haberler

İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ndeki tedbirlerin her bir unsuruna katıldıklarını ve bu tedbirleri Türkiye'nin geleceğinin sigortası olarak gördüklerini belirtti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ndeki tedbirlerin her bir unsuruna katıldıklarını ve bu tedbirleri Türkiye'nin geleceğinin sigortası olarak gördüklerini belirtti.

Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ne ilişkin yaptığı yazılı değerlendirmede, Türkiye'de yeni bir başarı hikayesinin hep birlikte yazılabileceğini vurguladı.

Çağlar, şunları kaydetti:

"Bunun için bu arabaya yeni benzin gerek. İşte o benzin de ümit ediyorum ki işçimizin alın terine, işverenimizin aklına ve yüreğine yakışacak kalkınma hedefi doğrultusunda bugün açıklanan İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi olacak. Yatırımlara daha çok vergi indirimi, yüksek teknoloji yatırımlarına beşinci bölge desteği, KOBİ'lerin finansmana erişiminin artırılması, İŞKUR'un iş gücü desteği, yeni yatırıma vergi teşviki gibi düzenlemelere İstanbul iş dünyası olarak tam destek veriyoruz. Özellikle KOBİ'lerin finansmana erişiminin artırılması amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını çok isabetli bir karar olarak görüyoruz."

İbrahim Çağlar, Son yıllarda hem dünyadaki ekonomik gelişmeler, hem de yakın coğrafyasındaki hareketliliğin Türkiye'yi olumsuz etkilediğine değinerek, "Hükümetimiz reformlar konusunda ne kadar kararlı olursa, iş dünyası olarak bizim azmimiz ne kadar perçinlenirse, tüketicinin de ekonomiye olan güveni o oranda artacaktır. Böylelikle piyasalarda çarklar yeniden daha hızlı bir şekilde dönecektir" ifadelerini kullandı.

İTO Başkanı Çağlar, "Dünyaya para eden mal satmamız lazım. Şunu unutmayalım, bize gerekli olan sürdürülebilir büyümenin yolu; özel sektör yatırımlarından, ihracattan, katma değerli üretimden geçiyor. Yeni destek paketiyle teknoloji devrimi Anadolu'dan başlayıp, İstanbul'un finans, pazarlama ve tedarik gücüyle birleşecektir. KOBİ'lerin birer Ar-Ge ve teknoloji üssü haline gelmesi, ülkemizin istihdamına ve katma değeri yüksek üretimine çarpan etkisi yapacaktır" yorumunu yaptı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu İbrahim Çağlar Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title