Haberler

İstifa Eden Hamdi Topçu'dan "Veda" Mesajı

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa eden Hamdi Topçu, sosyal medya üzerinden veda mesajı yayınladı. Topçu mesajında, "Alnımın akıyla girdiğim bu imtihan tünelinden, alnımın akıyla çıktığım için şükrediyorum" dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa edip koltuğunu İlker Aycı'ya devreden Hamdi Topçu Twitter üzerinden bir veda mesajı yayınladı.

Yayınladığı mesajda THY'nin tarihe geçen başarı hikayeleri yazdığı bir dönemde görev yaptığını söyleyen Topçu, "01.04.2003 Talihinden itibaren sürdürdüğüm Türk Hava Yollan Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerinden 06.04.2015 tarihi itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Mevki ve makamların geçici sınav yerleri olduğuna inanan biri olarak, görevden ayrılmamı da bu gözle değerlendiriyorum. Baki olan bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Alnımın akıyla girdiğim bu imtihan tünelinden alnımın akıyla çıktığım için şükrediyorum. Nasip oldu, Türk Hava Yolları'nın tarihe geçen başarı hikayeleri yazdığı bir dönemde görev yaptım. Türk Hava Yolları'nın dostlarını gururlandıran, rakiplerini ürküten bu başarı dönemi, Yeni Türkiye'nin de yükselişine eşlik etti. Ülkemizin küresel vizyonu, Türk Hava Yolları'nın stratejik hedefleri oldu" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KUTLU YÜRÜYÜŞÜ DEVAM EDECEK"

Göreve geldiklerinde yılda 10 milyon yolcu kapasitesi olduğunu belirten Topçu, "THY 12 yılda; 10 milyon yolcudan 56 milyon yolcuya, 1. 6 milyar dolar cirodan yeni iştirakleriyle birlikte 17 milyar dolar ciroya, 10 bin 500 çalışandan 45 bin çalışana ulaşmıştır. Bu süre zarfında 109 ülke,268 şehirle dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketi olmayı başarmıştır. 12 yıl üst üste kar eden THY, bugün yolcu sayısı bazında da Avrupa'nın ikinci büyük şirketi olmuştur. 54 uçaktan 268 uçaklık dev bir filoya ulaşan THY, 2020'ye kadar siparişi verilmiş 253 uçağı da filosuna katacaktır, sadece 2011 -2015 döneminde 1.816.000.000.USD alt yapıya 9.200.000.000.USD uçak alımlarına yatırım yapılmıştır. Son 12 yılda yüzde 15 üzerinde yıllık büyüme yakalanmıştır. THY bu büyük başarılara imza atarken bütün mali yükümlülüklerini zamanında yerine getirip. Leasing hariç tek kuruş borçlanma da yapmamıştır. Birçok kalite ödülü yanında 2015 Avrupa'da en iyi kurumsal yönetim ödülünü ve en iyi uçak finansman yapan şirketi seçilmiştir. İnanıyorum ki, yeni Türkiye'nin kutlu yürüyüşü devam edecek, Türk Hava Yolları da, bu yürüyüşteki müstesna yerini koruyacaktır" şeklinde konuştu.

"ALLAH'A HAMT EDİYORUM"

Hamdi Topçu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını da sunduğunu belirterek, "Bana bu yolda karınca kararınca hizmet etme imkanı verdiği için Allah'a hamt ediyorum. Öncelikle, beni Türk Hava Yolları yönetiminde görevlendiren, en baştan beri gücünü yanımda hissettiğim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, görev dönemim boyunca birlikte çalıştığım Maliye Bakanlarımıza, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlarımıza, Dışişleri Bakanlarımıza ve diğer kabine üyelerine destekleri için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca işbirliği yaptığımız tüm kurum ve kuruluşlarımıza da teşekkürü borç biliyorum. Görevim süresince her zaman yanımda olan, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen aile büyüklerime, sevgili eşime, çocuklarıma ve arkadaşlarıma bilhassa minnettarım. Görevden ayrılmam üzerine alakalarını esirgemeyen bütün dostlarıma da müteşekkirim. Son teşekkürüm ise değerli çalışma arkadaşlarıma. Bir koşuşturma, disiplin mesleği olan havacılık sektöründe Türk Hava Yolları ve iştiraklerinde çalışmayı seçmiş, Türk Hava Yolları'na gönül vermiş tüm mesai arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aynı heyecanı paylaştığımız tüm yöneticilerimize, iş ortaklarımıza, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyor, Türk Hava Yollarım daha büyük hedeflere taşıyacaklarına olan inancımı ifade ederek saygılar sunuyorum" ifadesini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Hamdi Topçu Twitter Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title