Haberler

İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin 9 Gündür Eylemdeler

Kütahya'da yaklaşık 100 işçinin termik santralden çıkarılan 18 kişiye destek için başlattıkları oturma eylemi 9 gündür devam ediyor.

Kütahya'da yaklaşık 100 işçinin termik santralden çıkarılan 18 kişiye destek için başlattıkları oturma eylemi 9 gündür devam ediyor.

Kütahya'da yaklaşık 100 işçi, çıkarılan 18 kişiye destek vermek amacıyla 9 gündür işe gitmeyerek fabrika girişine kurdukları çadırlarda oturma eylemi yapıyor. Maden-İş Sendikası Kütahya Şubesi Başkanı Bülent Aydın, 3 işçi ile Ankara'ya gidip işveren sahibi ile görüştüklerini ancak işe geri dönüş konusunda herhangi bir gelişme yaşanmadığını bildirdi.

Aydın, işverenen içten çıkartılan 18 kişi hakkında dava açıldığını ve dava sürecinin sona ermesiyle işe dönüşlerin ancak mümkün olacağını kendilerine ifade ettiklerini aktararak, "Hep birlikte bir çıkış yolu arıyoruz. Gönül rahatlığıyla kabul edebileceğimiz veya zarar görmeyeceğimiz bir çıkış yolu aranıyor. Bu sorun çözüldüğünde de tekrar bizimle irtibat haline geçip bilgilendirme yapacaklar" ifadelerini kullandı.

Seyitömer işçileri daha önce yaptıkları fabrika işgali ile gündeme gelmişlerdi. 17 Nisan 2014'te Seyitömer Elektrik Santrali'nin özelleştirilmesinin ardından 109 işçi işten çıkarılmıştı. İşten çıkarmalara karşı direnişe geçen işçiler jandarma ve çevik kuvvet polisleriyle çatışmıştı. İşçiler araçları ters çevirerek tesis alanı içerisinde olan yerleri ateşe vermişlerdi. Firmaya ait 3 ayrı bina ateşe verilirken, araçlar da tahrip edilmişti. İşçilerin bu eyleminin ardından Kütahya'da 20 işçi gözaltına alındı, bu işçilerden 3'ü tutuklandı, 17 işçinin de tutuksuz yargılanmasına karar verildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title