Haberler

İşte Türkiye'nin en tanınmış ailesi, Koç ailesi üyeleri

Güncelleme:

İşte Türkiye'nin en tanınmış ailesi, Koç ailesi üyeleri. Koç ailesinin bir üyesi daha hayatını kaybetti. Genç yaşta hayatını kaybeden Mustafa Koç ailesini yasa boğdu.

Vehbi Koç, Rahmi Koç ve Mustafa Koç kimdir ? Koç ailesi Türkiye'nin en tanınmış ailelerinin başında geliyor. Mustafa Koç'un kalp krizi geçirmesi hayatını kaybetmesi ile Koç ailesi bu kez üzücü bir gelişme ile Türkiye'nin gündemine oturdu. Türkiye Koç ailesini Vehbi Koç'tan itibaren tanımaya başladı.

VEHBİ KOÇ KİMDİR ?

Vehbi Koç, 1901 yılında Ankara'da Çoraklık semtindeki yazlık evde doğdu. Babası Koçzade Hacı Mustafa Efendi (1874-1928), annesi Kütükçüzade Hacı Rıfat Efendi'nin kızı Fatma Hanım (ölümü 1963). Baba tarafından üç asırlık, anne tarafından Hacı Bayram-ı Veli sülalesine dayanan altı asırlık bir aileden geliyordu.

Ankara İdadisi'nde okudu. 1917 yılında iş hayatına atıldı.Doğduğu günü hiç bilmedi. Annesi "üzüme alaca düştüğü günlerde" deyince, sonradan çocuklarıyla birlikte 20 Temmuz'u doğum günü kabul etti.1928 yılında Sadberk hanımla evlendi.

RAHMİ MUSTAFA KOÇ KİMDİR ?

Rahmi Mustafa Koç, (d. 9 Ekim 1930, Ankara), Türk iş adamı. Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı. Yönetimi, ünlü iş adamı Vehbi Koç'tan devralan Rahmi Koç, 4 Nisan 2003 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı oğlu Mustafa V. Koç'a devretti. Mustafa Vehbi Koç (d. 1960), Ömer Mehmet Koç (d. 1962) ve Ali Yıldırım Koç (d. 1967) olmak üzere üç oğlu olan Rahmi M. Koç, dört torun sahibidir. Çocukları Mustafa Koç, Ali Yıldırım Koç ve Ömer Mehmet Koç'tur.

MUSTAFA KOÇ KİMDİR ?

Mustafa Vehbi Koç (d. 1960, İstanbul), Türk iş adamı. Koç Holding yönetim kurulu başkanıdır. İsviçre'de Lyceum Alpinum Zuoz (1980) ve ABD'de George Washington University (1984) mezunudur. 4 Nisan 2003'ten beridir Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Sosyal alandaki hobileri golf, binicilik, havacılık ve Scuba'dır. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Mustafa Koç evli ve iki kız çocuk babasıdır. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir. İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını yapmaktadır.

21 Ocak 2016 tarihinde kalp krizi geçirmiş, akabinde acilen hastaneye kaldırılmıştır.

ALİ YILDIRIM KOÇ KİMDİR ?

Ali Yıldırım Koç (d. 2 Nisan 1967, İstanbul), Türk iş adamı. Rahmi Koç'un en küçük oğludur.

Londra'da Harrow School'dan mezun oldu. Rice University'den diplomasını aldı. Harvard University'de yüksek lisans yaptı. ABD'de çeşitli kuruluşlarda çalıştı ve Koç Holding yönetim kurulu üyesi kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanı oldu. Ali Koç, Nevbahar Koç ile evli ve 2 çocuğu bulunmakta.

Ali Koç Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski yöneticisidir. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir ve 1907 Fenerbahçe Derneği'nin başkanlığını yapmaktadır.[3] 30 Mayıs 2015 tarihindeki Fenerbahçe Spor Kulübü olağan kongresinde bir sonraki kongrede başkan adayı olacağını açıklamıştır.

Ali Koç aynı zamanda Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyelerindendir

ÖMER MEHMET KOÇ KİMDİR ?

Ömer Mehmet Koç (d. 22 Mart 1962; Ankara), Türk iş adamı. Koç Holding yönetim kurulu başkan vekilliği görevini yürüten Ömer Mehmet Koç; Rahmi Koç'un oğlu, Mustafa Koç'un kardeşidir. Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliği görevini de yürütmektedir. Liseyi Robert Kolej'de, üniversiteyi ise Columbia University'de okumuş, daha sonra da aynı Columbia University'de işletme yüksek lisansı yapmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mustafa Vehbi Koç Koç Holding Rahmi Koç Türkiye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title